Türkiye’den başka pek çok Avrupa ülkesinde halihazırda oturmuş bir sisteme sahip olan Wilio’nun en çok talep gördüğü ülkelerden biri Slovakya’dır. Biz de sistemin yakın zamanda Türkiye’de de wilio.com.tr adresinden ve mobil uygulama üstünden aktivite göstermeye başlayacağından ötürü halihazırda Slovakya’daki işleyişinden kısaca bahsetmek istiyoruz. 

Size Slovakya’da baştan aşağı bir mutfak yenilemesinin nasıl yapıldığının detaylarından bahsedeceğiz. 

Test, Slovakya’nın en çok okunan internet gazetelerinden biri olan CAS tarafından yapıldı. Site okuyucularından biri ile yapılan bu testte mutfak yapımı için bir Wilio ustası ile anlaşma sağlandı. 

Wilio, Slovakya’da irili ufaklı 50,000’den fazla projenin sorunsuz bir şekilde halledildiği bir sistem halini aldı. Bu projelerin hepsinin tamirat ve tadilat projeleri olduğu düşünüldüğünde bunların neredeyse tamamının sorunsuz bir şekilde halledilmesinin ne kadar muazzam bir başarı olduğu bir kere daha göz önüne geliyor. 

CAS okuyucularından Július ve eşi Natalia bu test için Wilio’nun denendiği kişiler oldu. 

Çok hızlı bir şekilde harekete geçme

Önce mutfak dolaplarının yaptırılacağı marangozun seçimi Wilio üzerinden yapılıyor. Ne yazık ki bu test için o dönem daha önceden tanıdıkları bir marangoz ile anlaşmaya çalışmışlar. Anlaştıkları bu marangoz onlara 2 aydan önce yardımcı olamayacağını söyledikten sonra alternatif arayışına girmişler. 

Július, Wilio’ya internet üzerinden okuduklarından sonra erişim sağlamayı başarmış. Forumlarda ve diğer sitelerde Wilio ile ilgili okuduğu olumlu müşteri deneyimlerinden sonra mutfak dolaplarını yaptırmak amacıyla Wilio’yu kullanmaya karar vermiş. Wilio uygulamasına dair duyduğu olumlu şeylerin ardından uygulamayı telefonuna indirmiş.

Uygulamayı açtıktan sonra acil ihtiyaçları olan mutfak dolapları yapacak olan ustaya kolaylıkla Wilio üzerinden ulaşmış. Hem web sitesinin kullanımı hem de uygulamanın kullanımının oldukça kolay olduğunu belirten Július, 15 dakika gibi oldukça kısa bir sürede işini yapmak için ilgilenen bir usta ile iletişime geçmeyi başarmış.

Tabii ki iletişime geçilen usta ile oldukça detaylı bilgiler üzerine tartışıp mutfağın boyutları ve diğer konularla ilgili konuşulmuş. Július’a 4 marangoz oldukça kısa süre içerisinde yanıt vermiş. Wilio’da açılan iş ilanlarına ustalar bu şekilde başvuruyor ve duruma göre başvurulara yanıtlar alınıyor. 

Július da yapılan bu başvuru yanıtlarından sonra kendi işiyle ilgilenen 4 usta ile iş hakkında kısa bir görüşme yaptıktan sonra iki tanesinin uygun olduğuna kanaat getiriyor. En sonunda da tek bir favoride karar kılıyor. Sadece uygulama üstünden ustanın daha önceki işlerine ve daha önceki müşterilerinden gelen yorumlara bakarak hiç düşünmeden kararını işi bu ustanın yapması şeklinde veriyor. 

Sonuç oldukça başarılı ve profesyonel 

Evli çift, marangoz ile uygulama üzerinden yaptıkları konuşma ve görüşmeden çok memnun kalıyorlar. Kısa bir anlaşma sürecinden sonra kişisel bir görüşme yapmak için sözleşiyorlar. 

“Ustamız apartmana gelerek tüm her şeyin ölçüsünü aldı. Ayrıca bize de mutfak dolaplarımızı yapacağı ahşabın nasıl olması gerektiğine dair seçenek şansı sundu ve numuneler bıraktı. Ustanın işine hakimiyetini gördükten sonra her şeyin olması gerektiği gibi olacağından o anda emin olduk diyebiliriz.” diyor Július. 

Her ne kadar mutfak dolaplarımızı yaptıracağımız usta ile Wilio üzerinden anlaşmış olsak da kişisel görüşme yapmamız büyük bir hatadan kaçınmamızı da sağladı. Kapı girişindeki antreye bir fırın koymayı düşünen çift, Wilio’un marangozunun yaptığı uyarılar sonrasında bunun kapının açılıp kapanmasını engelleyecek bir hata olduğunu anlıyor. 

İşin kusursuz uygulanması 

Testin son aşamasında tabii ki tüm bu detayları konuştuktan sonra işin uygulanması kalıyor. Usta ile yaptıkları görüşmelerde bütün detayları görüşen ve tartışan çiftimiz, işin bitiminden sonra ustanın eserinin işin başlangıcı kadar güzel olduğunu görüyor. 

Usta ile yaptıkları anlaşma doğrultusunda iş, tıpkı anlaşmada öne sürülen süre içerisinde, 3 hafta, bitiriliyor. 

Bütün bu tecrübeden sonra CAS gazetesi Július’a Wilio’u tavsiye edip etmediğini soruyor. Böylesi bir uygulamadan bir usta bularak mutfak dolaplarını yaptırma fikrinin başta her ne kadar çılgınca gelse de sonucu gördükten sonra çok isabetli bir karar olduğunu belirten Július “Bu deneyimimin ardından Wilio’u kesinlikle tavsiye ediyorum.” diyor. 

İçinde yaşadığımız 21’nci yüzyıl bilgi çağı olarak adlandırılıyor. Bu nedenle böylesi her şeyin elimizin altında olduğu bir çağda en ufak bir tamirat işimizi dahi yapacak ustayı böylesi şeffaf süreçlerle tamamıyla güvenilir bir şekilde seçmek gerçekten çok faydalı bir deneyim olacaktır. 

Ayrıca hiç kimseye sormadan hiç kimsenin size ufacık bir iş için olsa dahi yardım etmesi için uzun süreler beklemeden tam olarak ihtiyacınızı çözecek kişiyi bulmak için tek yapmanız gereken cep telefonunuzu ya da bilgisayarınızı açarak Wilio’u kullanmak olacak. 

Slovakya’da yapılan bu test sonucunda Július ve eşi kesinlikle başka ihtiyaçları olması halinde de Wilio’u kullanacaklarını belirtiyorlar. 

Wilio hakkında

Wilio, Avrupa’nın pek çok ülkesinde başarılı bir şekilde kullanılmaya devam eden bir uygulamadır. Wilio üzerinden detaylarını yukarıda belirttiğimiz şekilde evinizde ya da aracınızda meydana gelecek arızalar için tamirat yaptırmak istediğiniz ustaları kolayca bulabilirsiniz. 

Hem web site hem de iOS ve Android uygulamaları bulunan Wilio sayesinde tamirat işiniz olduğunda yana yakıla gerek internette gerekse de eşiniz dostunuz vasıtasıyla tamirci aramanıza gerek kalmayacak. 

Bütün ustalarımız işlerinde oldukça istekli ve Wilio kullanıcılarına hizmet vermekten memnuniyet duyuyorlar. 

Türkiye piyasasına kısa bir süre önce giren ve tüm altyapı durumunu tamamlamak için çalışmalara devam edilen Wilio’nun halihazırdaki sistemi Slovakya’da saat gibi çalışmaktadır. Biz de zaten yukarıda o sistemin nasıl çalıştığına dair detaylı bir değerlendirme yaptık. 

Birden fazla şirketi usta bulmak için aramanıza gerek yok. Tek yapmanız gereken Wilio ile hızlı bir şekilde hedefe ulaşmak. 

Ustalarımızın güvenilirliği noktasında da kesinlikle şeffaf bir sistem geliştirdik. Tüm ustalarımızın uygulamada profilleri var. Bu profillerden ustalarımızın uygulama üzerinde daha önce başarıyla tamamlamış oldukları projelerini görebiliyorsunuz. Ayrıca bu projeleri kimlere yaptıklarını ve projelerini yaptıkları kişilerin projelerden ne ölçüde memnun kaldıklarını proje sonrasında projeye verilen yıldız sayısından da görebilirsiniz. 

Bununla birlikte ustaların projede hangi yöntemleri kullandıklarına dair video paylaşmaları gibi bir imkân da yine Wilio’da mümkün. Dolayısıyla Wilio ile çalışan ustaların müşteri memnuniyetini ön plana her şeyden önde tutan ve alanında iyi olmayan ustalara bünyesinde yer vermeyen bir şirket olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. 

Siz de herhangi bir tamirat işiniz olduğunda Google’da ya da başka diğer kaynaklarda çözüm aramayı bırakın. Wilio’nun bir diğer gelişmiş özelliği de hızlı çözüm sunması. Wilio’ya bir tamirat ilanı verdikten kısa bir süre sonra ilanınıza kesinlikle bir yanıt geleceğinden emin olabilirsiniz. 

Bu sayede de bazı durumlarda çok hızlı müdahale edilmesi gereken arızaları da hızlı bir şekilde çözmüş olacaksınız. 

Wilio, usta arayanlar için vazgeçilmez uygulama olacak.