Sosa, Novak ve Sörloth’un gidişinden sonra ‘Ne olacak bu Trabzonspor’un hali’ derken, yeni transferler Baker, Abofe ve Flavio Malatyaspor maçında damga vurdular. Özellikle Afobe’nin attığı iki harika gol vardı ki ‘ben Sörloth’u aratmayacağım’ der gibiydi. Flavio ve Baker’e gelince, çok teknik oyuncular ve takım oyunu oynamayı seviyorlar. Nwakaeme’de diğer maçlara oranla daha fazla sorumluluk aldı ve Malatya engeli rahat aşılmış oldu.

Fakat, Trabzonspor takımının gözle görülür eksikleri var. Örneğin, defansına halen lider bir oyuncu getiremedi. Bu konuda ciddi çalışmalar yapıldığını biliyorum ama ben sonuca bakarım. Şuan itibarıyla savunmadaki aynı kötü performans devam ediyor. Bu arada Serkan Asan’ın Abofe’ye attırdığı ikinci golü görmenizi isterdim. Pereira’yı aratmayacağını söyleyebilirim. Yeter ki Serkan’a ‘sen bu takımın artık değişmezi olacaksın’ densin. İnanın Serkan gerisini halledir. Neyse, Abdülkadir Ömür bu aralar kayıplarda. Malatya maçında var mıydı yok muydu inanın hiç belli değildi. Sakatlığı var biliyoruz ama bu kadarda kötü olunmaz ki. Diabete transferi yapıldı. A.Kadir Ömür böyle devam ederse formayı Diabete’ye kaptırır, demedi demeyin.

Trabzonspor doğru yola girdiğini Malatyaspor maçında gördükten sonra yapılacak olan 2-3 yeni transferle bordo-mavili takım, yeniden yarışır hale gelecek görüntüsünü bana göre verdi. Bilmem yanılıyor muyum? Kabuk değiştiren ve bu süreci sancılı geçiren Trabzonspor’un Malatyaspor galibiyeti bunları bana söyletiyor diyorum başka bir şey demiyorum.  Abofe’nin attığı gole tekrar dönelim. Çok koşuyor, rakip savunmaları yoruyor ve hepsinden önemlisi doğru yerde durmasını biliyor. Dolayısıyla attığı iki golde de beceri vardı, emek vardı. Ben Abofe’nin büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum.

Trabzonspor ikinci yarıya da çok hırslı istekli başladı. 47’de Nwakaeme sert vurdu top kaleciyi de geçti ama savunma topu çizgiden son anda çıkarttı. Sazı iyice eline Trabzonspor doksan dakika boyunca sahanın hakimi oldu. Bu arada Malatyaspor, gerçekten kötü bir takım. Ne oynadığı belli değil. Adem Büyük dışında çabalayan futbolcusu yok gibi bir şeydi. A.Kadir Parmak’ın sakatlanıp oyundan alınmasından sonra yerine giren genç oyuncu Safa Kınalı’yı beğendim. Oyacak bu çocuk… Şımarmazsa… Hüseyin Türkmen’in acemice hareketleri devam ediyor. Penaltı yaptırdı gereksiz yere ve Adem Büyük’de golünü attı 3-1.

Sonuç olarak Trabzonspor, Süper ligin üçüncü maçında ilk galibiyetini Malatyaspor’a karşı aldı ve nihayet üç puanla tanışarak puanını da 4’e çıkarmış oldu. Newton’da kendisine yapılan eleştirilere kazandığı galibiyet ile cevap verdi. Newton’un yeni oyun sistemi geçen sezonun oyun sistemine çok yakın. Bu da demek oluyor ki, macera aramaya gerek yokmuş. Bildik oyun düzeninizi bozmadığınız takdirde bu takım zaten kazanır. Nokta. Tabi ki yenilikler olmalı ama baştan aşağıya sistem değişikliklerine fırtına henüz hazır değil. Bu zamanla olur ve maçlara göre değişkenlikler gösterebilir.