SEO, dijital pazarlamanın önemli bir parçasıdır hatta en önemlisi diyebiliriz ve işletmenizin arama motorlarında ne kadar iyi sıralandığı üzerinde önemli bir etkisi vardır. Bu nedenle, bu görevde size yardımcı olabilecek SEO danışmanları ile çalışmanız önerilir.

SEO konusunda uzun yıllardır İzmir, Ankara, İstanbul Antalya ve Bursa SEO Uzmanı olarak hizmet veren SEO Uzmanı Mümin Deniz, sektördeki durumu bizlerle her yönü ile paylaşmıştır.

Birçok serbest çalışan SEO danışmanı var ve projeniz için en iyisini seçmek göz korkutucu bir görev olabilir. Projeniz için en iyi SEO danışmanlarını bulmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları:

* Sizinkine benzer projeler üzerinde çalışma deneyimi olup olmadığını görmek için portföylerine bir göz atın.

* Önceki müşterilerin yorumlarını kontrol edin.

* Diğer müşterilerle çalışma geçmiş deneyimlerini ve ne tür sonuçlar elde edebildiklerini sorun.

* Ne kadar süredir sektörde olduklarını değerlendirin

* Çok farklı sektörlerde SEO çalışması yapmış olmasına önem verin.

* Kullandığı SEO analiz ve takip araçlarını sorun.

İyi Bir SEO Danışmanında Nelere Bakmalı?

İyi bir SEO danışmanı arıyorsanız, aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var. Öncelikle, şirketin iş türünüzle ilgili deneyimi olup olmadığını öğrenmeniz gerekir. İhtiyaçlarınızı karşılayacak beceri ve uzmanlığa sahiplerse, bu önemli bir faktördür. İkincisi, geçmişte birlikte çalıştıkları müşterilerden referanslar sağlayıp sağlayamayacaklarını görmeniz gerekir. Bu, hizmetlerinin iyi olup olmadığını anlamanıza yardımcı olacaktır. Üçüncüsü, ne tür SEO hizmetleri sunduklarını görmek önemlidir çünkü bu, ihtiyaçlarınıza uygun olanı bulmanıza yardımcı olacaktır.

İyi SEO danışmanları, önceki müşterilerden referanslar verebilmeli ve web sitelerinde önceki çalışmalardan örnekler sunarak becerilerini gösterebilmelidir.

Serbest çalışan bir SEO danışmanı, şirketinizin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olabilir, ancak iyi bir SEO danışmanının ne olduğunu bilmeniz gerekir. Mükemmel bir SEO danışmanının üç özelliği şunlardır: SEO uzmanlığı, güçlü iletişim becerileri ve ekibinizle iyi çalışma yeteneği.

Çevrimiçi Doğru Serbest SEO Danışmanı Nasıl Bulunur ve İşe Alınır?

Doğru freelance SEO danışmanını bulmak söz konusu olduğunda dikkatli olmalısınız. Farklı becerilere ve deneyim seviyelerine sahip birçok insan var. Ne aradığınızı bilmiyorsanız, muhtemelen değerinden daha fazlasını ödersiniz.

Aşağıdaki üç adımı kullanarak çevrimiçi olarak bir serbest meslek sahibi bulabilirsiniz:

1) Google'da veya diğer arama motorlarında SEO Uzmanı arayın

2) Profillerini, referanslarını ve incelemelerini okuyun

3) Onlarla iletişime geçin ve projeniz üzerine konuşun sorular sorun

Dijitalleşme, serbest çalışma dünyasını etkiledi. Şirketler, hizmetleri için artık saatlik değil, proje bazında ödeme alan serbest çalışanlara dış kaynak sağlıyor. Upwork.com gibi web siteleri veya uzaktan çalışan ve grafik tasarım, yazarlık, programlama ve daha fazlası gibi her türlü iş için işe alınabilen dijital göçebeler gibi web siteleri ile çevrimiçi olarak serbest çalışan kiralamak artık daha kolay.

Bir SEO UZmanı ile Görüşmeden Önce Bu Soruların Cevaplarını Bulun

1. Projenin kapsamı, hedef kitlesi nedir?

2. Bu projenin bütçesi nedir?

3. Bu projeden ne elde etmek istiyorsunuz?

4. Bu projeye ne kadar zaman ayırmaya hazırsınız?

5. Danışmanlık için müsait olacak veya sadece içerik yazıp SEO stratejilerini uygulayacak birini mi istiyorsunuz?