Değerli 61 saat okurları... Dün akşam ki rezalet maçın analizine girmeden önce, çok önemsediğim bazı hususlara değinmek istiyorum. Öncelikle; “Ağaoğlu ve yönetimine ithaf olunur” ile başlayayım.

Pazar günü öğlen saatleri idi… Kalkınma Mahallesi’nde belediye otobüsüne bindim. Kaptanı tanıdık bir simaydı. Fanatik bir Trabzonsporludur da. Hocam dedi, “benim 10 yaşında bir oğlum var. Akşamı ağlayarak geçirdi. “Baba biz hep yenilecek miyiz?” özü yok mu adeta yüreğimi dağladı”. Bunları yaz demedi ama yazmam gerektiğine inandım.

Devam edelim…

Kaptanın hemen sağındaki iki beyefendi söze girdi. “Çocuklarımızı kaybediyoruz kardeşim. Beşiktaş’ı tutmaya başladılar. Durum bu merkezde” dediler. Yine devam edelim. Her gün gazete aldığım Yaysat’a geldim. Görevli arkadaş; “ bu ne rezalettir ne günlere geldik” demeye başladı. “Bari gençleri oynatsınlar kalan maçlarda” diye de ekledi.

Yazımı yazmak için Belediye Parkı’na geldim. Garson çocuklar “ne olacak halimiz utanıyoruz artık demeye” başladılar. Bu anlattıklarımı bugün akşama kadar Trabzon sokaklarında dinleyeceğim.. Dinlerken onların adına tabiki kahrolacağım. Bu insanların günahı nedir. Trabzonsporlu olup takımlarını sevmek mi? Sözün kısası bir dokunmadan bin ah işitiyorum.. Yönetime ithaf olunur.

Bu seneden geçti. Seneye bu rezil hakemlerin kepazeliklerinden bıktık artık masaya mı vurursunuz tüpçünün kafasına mı vurursunuz onu bilemem… Bu haksızlıklara lütfen artık dur deyip gereğini yapın. Dahası anladıkları dilden konuşun. Dün akşam atılan çocuklar haksızlığa dayanamadıkları için feveran ettiler ve atıldılar. Sakın ola futbolcudur her şeye boyun eğecek demeyin. Şayet bu sorunu çözemezsiniz tüm çabalar beyhude olacaktır.

Gelelim mi maça…

Geçen hafta Rıza Hoca, “daha yapacak çok işimiz var” derken bayağı meraklanmıştım ne yapacak diye.. Meğer 5 golle Kasımpaşa’dan zor kurtulacağımızı söylemiş. Rıza Hoca maçtan sonra; “Çok kötü oynadık. Burak atamadı atsaydı bu iş böyle olmazdı” demiş. Bu işler; demeyle olmuyor hocam... Senin takımının ne defansı ne ortası ne de forveti var. Bir Okay, ortaya da o koşuyor defansa da.. Elinden gelse forvete de koşacak. Çok daha ayıp olan şey; defans oyuncuları alan mı adam mı savunması yapacaklarını dün bilmediklerini hayretle gördüm. Kademe yapmak da bile zorlanıyorlar. Kısacası orta saha gibi defans da süzgeç gibi akıtıyor. Bir daha yazmıştım ama tekrar edeyim sayende Trabzonspor ismi Burakspor’a dönüştü. Rodallaga’yı yazmak istemiyorum. Ben bıktım sen bıkmadın. Şu gazozuna maçta bile korkaksın. Takım 3 gol yemiş hala çift forvete dönemiyorsun. Sonra Rıza Hoca ne yapsın diyecekler öyle mi? Şu Olcay’dan Kucka’dan ve Sağ bekinden sol bekinden bir türlü vazgeçemedin ve de bir türlü şu yedeğinde paslattığın gençleri bir maç olsun sahaya sürmekten korktun.

Başka ne diyeyim sevgili hocam düş yakamızdan artık!