Rotasyon belası Trabzonspor’un başına bela olmaya devam ediyor. Trabzonspor, Yunanistan’da AEK’yi 3-1 yendik diye rehavet ötesindeydi. Hep sonraki Fenerbahçe maçının hesapları yapılıyordu ama evdeki hesap çarşıya uymuyor işte. Ölüp, ölüp diriliyorsunuz. Yanılıyor muyum? Ünal Karaman hoca affedilmez hatalar yaptı. Gereksiz yere iki stoper değişikliğine gitti. Campi ve Ivanildo... Böyle radikal değişiklik olmaz. Hadi yaptınız diyelim. Campi-Hüseyin Türkmen yap. Ya da Hosseini-Ivanildo yap. Gelelim Mikel’e, hiç hazır değil. 3 maç oynadı Trabzonspor’da, kendi kalesine iki gol attı. Trabzon’daki AEK maçında da birde penaltıya sebebiyet verdi. Nasıl iştir bu. Anlayanınız var mı?

Ünal Karaman hoca belli oldu ki geniş kadrosunu oynatmada zorlanıyor.  Rotasyon yaparsam takım içi dengeyi de sağlarımı düşünüyor, düşünmesine de olmuyor işte. Hatalar zinciri ortaya çıkıyor.  Ayrıca Sörloth neden 11’de değildi, hiç anlam veremedim. Trabzonspor’un önde topu tutan tek oyuncusu yedek kulübesindeydi. Ekuban’ın tek başına kurtardığı bir maç var mıydı ki. Durum buyken, ilk yarıda Trabzonspor rezalet ötesi oynadı. AEK’liler de öyle hırslıydılar ki, bir ara bordo-mavililere top göstermediler dersek yanlış söylememiş oluruz. Attıkları gollere bakıyorum da Ünal hocanın rotasyon yaptığı futbolcuların beceriksizliğinden kaynaklıydı. İlk yarının sonuna doğru Uğurcan Çakır olmasaydı AEK 3-0’ı bile bulabilirdi. Hayret yani... Abdülkadir Ömür’ü de sakat verdi Trabzonspor. Fenerbahçe maçında oynayıp oynamayacağı belli bile değil. Bakın görüyor musunuz, takımda radikal değişikliler yaptığınızda başınıza neler geliyor, neler!...

Neyse, Trabzonspor ikinci yarıya fırtına hızıyla aşladı. 47’de Yusuf Sarı’nın sert şutunu kaleci Barkas son anda önledi. 54’de de Nwakaeme’nin aşırtma şutu AEK direğinden döndü ve taraftar devreye girdi. Takımı coşturmak için elinden geleni yaptı. İkinci yarıda evet Trabzonspor iyi oynadı ve çok daha fazla gol pozisyonu buldu. Fakat, Fırtına öyle basit top kayıpları yaptı ki, şaşırmamak elde değildi. Bu takımın belli oldu ki kafası tamamen Fenerbahçe maçına kilitlenmişti, bunun başka izahı yoktu zaten. Ünal hoca da bu rehavetin kesinlikle içerisindeydi. Ben böyle gördüm.

Sonuç olarak, Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi Play-Off rövanş maçında Yunanistan’da 3-1 mağlup ettiği rakibine, Trabzon’da 2-0 mağlup oldu ama bu sonuç Bordo-Mavili takımı yıllar sonra Avrupa Ligine attı. Hayırlısı olsun diyelim ama Trabzonspor’a da bu maç ders olsun. Fenerbahçe maçı öncesi bu şok skor, belki de iyi oldu, ayakları yerden kesilen takım oyuncularına ve teknik heyetine belki bazı şeylerin hatırlatması olmuştur. Nokta.