Süper Ligde 2 hasarlı takım, Trabzonspor ile Eskişehirspor'un maçının teknik - taktik değerlendirmesini yapmak futbol adına pek de olası değil. Göze hoş gelen, kıran kırana maçtan eser yoksa tekniğin - taktiğin konuşulmaya çalışılmasına da kargalar güler sanırım.

Ancak bazı noktalara değinmeden de geçemeyeceğim.

Yılların Es Es'inin düştüğü acze, üzülenler hatta bu takıma acıyanlar varsa da Eskişehir ektiğini biçiyor beyler. Trabzonspor'un alın terini çaldılar. Koskocaman bir camianın ahını aldılar. Ben asla Eskişehirspor'un küme yolcusu olmasına üzülmüyor. Hatta, o ve onun gibi pisliklere bulaşanlar daha da beter olsunlar diyorum.

Bu birinci bölüm...



İkincisi hatta gecenin can alıcı noktası 10 dakikada olsa Muhammet'in oyuna alınışı idi...

Bir dönem Trabzonspor hocası Sadi Tekelioğlu, Denizlispor maçında yanılmıyorsam maç yine 2-0'dı. Trabzonspor lehine. Yine o zaman da umut vadeden Muhammet gibi bir oyuncuyu oyuna aldı. Yani Ferdi'yi aldı.

Karşılaşma 2-2 bitti. Bu hamle hocanın da sonu oldu.

Evet bana göre bu bir özlemdir. Sevdadır. Öyle de olmalıdır. Kendi çocuklarına değer vermek.

Trabzonspor'u Avrupalı yapan marka yapan, Trabzon gençlerine sırt çevirmekten artık ilgililer vazgeçmelidir.

Bu sırt çevirme, realitesinden kaçış, şampiyonluklara 35 senelik bir ara verirken milyar dolarlarda heba oldu. Dahası kulüp her alanda dibe vurdu. Bunun tek nedeni, dünü - geçmişini unutanların savruk politikalarıdır. İşte Sadi hoca bir kez daha dün akşam haykırdı..

"Yanlıştan dönün" dedi.


Sahaya koyduğu gencecik çocuk N'doye'nin 14 maçta atamadığını 10 dakikada attı.

Gol atması bana göre çok da önemli değildi. Ancak ona yer verilmesi veya onun gibilere yer verilmesi daha önemli.

Efendiler ben de yıllardır, aynı tezi savunurum.


Memleketimizde, bölgemizde veya Türkiye sathında böyle bir çok oyuncular var. Kurtuluşu Trabzonspor'un, buradadır vesselam...

İster alırsınız, ister almazsanız. Ama güneşi balçıkla sıvayamazsınız.



Ve son

Trabzonspor yeni başkanı Muharrem Usta ve arkadaşlarını tebrik ediyor başarılar diliyorum.


Ayrıca, Celil Hekimoğlu ve arkadaşlarını centilmenliklerinden ve bu camianın sahipsiz olmadığını göstermek adına yaptıkları çalışmadan dolayı, bir de kongreyi olağanüstü bir güzellikle ve tarafsızlıkla yöneten Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'i tebrik ediyorum.