Trabzon'da 3 Haziran'da yaşanan sel felaketinin ardından kentte başlayan tartışmalar gündemdeki yerini koruyor. Özellikle AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ve Ortahisar İlçe Başkanı Seyit Hisoğlu'nun, bir kamu kuruluşunda düzenlenen toplantılara katılması, muhalefet cephesinden eleştiriler almıştı.
CHP'li temsilciler, siyasi parti mensuplarının bu tür toplantılarda yer almasını sorgularken, konu Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de gündeme geldi. Eleştirilerin odağındaki isimlerden AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, tartışmalarla ilgili ilk kez 61saat'e konuştu.
"Bu mesele siyaset üstü, birlik olunması gerekiyor"
Sel felaketinin bütün Trabzon'u etkileyen bir mesele olduğuna dikkat çeken Mumcu, "Böyle bir meselenin siyasi gündeme alet edilmesi çok kötü bir durum. Bizim böyle zamanlarda bir ve beraber olmamız gerekiyor. Hep birlikte hareket ederek selin yaralarını sarmalıyız" dedi.
Mumcu, eleştirilerin özellikle Ortahisar Belediyesi yetkililerinden geldiğine işaret ederek, "Kendilerine siyaset devşirme çabası içindeler. Biz ise ilk saatlerden itibaren sahadaydık. Vatandaşın yanında olduk, eksikleri yerinde gördük ve çözüm için çalıştık" ifadelerini kullandı.
"Her şey siyaset mi, anlam veremiyorum"
AK Parti İl Başkanı Mumcu, "Ben burada Cumhurbaşkanımızı temsil ediyorum. Depremde Maraş'a da gittim, oradaki toplantılara da katıldım. Bu meselelerde herkesin orada olması gerekir. Keşke CHP İl Başkanı da orada olsaydı" diyerek, siyasi ayrım gözetmeksizin hareket ettiklerini belirtti.
Tartışmaları gereksiz bulduğunu vurgulayan Mumcu, "Her şey siyaset mi, ben anlam veremiyorum. Bizim derdimiz vatandaşın sorunlarına çözüm bulmak" dedi.