AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 61saat.com'u ziyaret etti. 
61saat.com imtiyaz sahibi Erhan Pehlivan’ın sorularını yanıtlayan Çebi, dikkat çeken açıklamalar yaptı. 
İlk etapta İl Başkanlığına aday olan ancak sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı olan Çebi, “8 Şubat’ta kongremizi gerçekleştirdik. Yola çıkma niyetimiz İl Başkanlığıydı. Ancak bu süreçte biz “dava adamları olarak hangi görev bize  tevdi edilirse emir telakki ederiz” beyanında bulunduk. 
Onun için bütün görevler bizim için önemlidir. Partimizin her kademisinde bugüne kadar görev yaptığım gibi bu görevde bizim için kutsaldır. En beşeri hizmet sahasıdır” dedi. 

GÜZEL BİR YÖNETİM OLUŞTURDUK
Kongreden sonra parti faaliyetlerine ve saha çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Çebi, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 
“Yürütme kurulunu hemen oluşturduk. Yeni bir ekip. Siyasete yeni giren kardeşlerimiz var. Siyasetin son dönemlerde, insan yetiştirmede biraz yavaşladığını hissettim. Daha hızlı siyaset adamı yetiştirmek için, geniş yelpazeden, teknik anlamda teknik ve her meslekten olsun istedik. Güzel bir yönetim oluşturduk. Önceki yönetimlerden de arkadaşlarımız var” 

GENERALLERİMİZ SAHADA
Yönetim kurulunda çok sayıda teknik insan, avukat, mühendis gibi mesleklerden isimlerin bulunmasıyla ilgili “Yönetim hep Generallerden oluşuyor! Kim sahada çalışacak” söylemine de cevap veren Çebi, “Bütün generallerimiz sahada. Paşa da var, generalde var, komutanda var, hamalda var. Biz hizmet sevdalısı arkadaşları bir araya topladık. Trabzon, teknik üniversitesiyle öne çıkan bir şehir. Dünyada yetiştirdiği insanlara baktığımızda, hem iş dünyası, hem siyaset, hem de teknik anlamda yetiştirdi kadrolarla öne çıkıyor. Trazon aynı zamanda turizm ve spor şehri” diye konuştu. 

YÖNETİMDE YER ALAN HERKESE GÖREV
Çebi, “Saha çalışmalarımızı profesyonel anlamda, amatör ruhla, teşkilatçılığın gerektirdiği şekliyle başladık. Bütün arkadaşlarımıza önemli görevler verdik. Bu görevleri verirken ilçe başkanı olarak ben bunları kendimde toplamayacağımı ifade etmiştim.  Görevleri ne kadar dağıtırsanız uçarsınız yani başarılı olur hızlı hizmet ederseniz. Siyasi irade anlamında görev yapacağız ama bütün arkadaşlarımıza görevler verdik. 
Yedeklere de görev verdik ve onları toplantıya alıyoruz. Divana sunulmuş o listede bulunan herkes bizim için aynı önemle teşkil ediyor” dedi. 


3 ÖNEMLİ KOMİSYON KURULDU
Çebi, Yürütmenin dışında 3 önemli komisyon kurduklarını ifade ederek, “ Yürütmenin dışında 3 tane önemli komisyon kurduk. Çevre ve Şehircilik Komisyonu, İnsan Hakları Komisyonu, AR GE ve Dijital Mecralar Komisyonu. 
Turizm anlamında danışman arkadaşımızdan fikir alalım dedik. Şimdi de İstişare Heyeti oluşturacağız. Bunu da önemsiyoruz. Bundan önce partimizde görev almış, sahayı çok iyi okuyabilen, sahada partimiz adına gönül seferberliği başlatacak arkadaşlarımızdan oluşacak 10 - 15 kişilik İstişare Heyeti  oluşturacağız” diye konuştu. 


ORTAHİSAR’A, NEDEN ORTAHİSARLI BİRİ BAŞKAN OLMUYOR?
“Ortahisar’a neden Ortahisarlı biri başkan olmuyor. Neden hep ilçelerden milletvekili seçiliyor? Gelecekteki hedef büyükşehir olabilir mi?” şeklinde gelen soruyu da yanıtlayan Çebi, 
“Ortahisar Büyükşehir bir şehir. Bütün ilçelerin, komşu illerin toplandığı şehir. Ortahisar ismi aslında bu şehre küçük geliyor! 23 ilden daha büyük bir şehir. Önemli marka değerleri bulunuyor. Biz öğrencilik hayatımızdan bugüne kadar bir çok görevi bu şehirde oturarak yaptık. Bu şehirden kendimizi ayrı görmüyoruz. 
Bu şehrin bir evladıyız. Elbette köyümüz var, kendi ilçemiz var ama bu şehirde oturan vatandaşlarımızın yüzte 90’ı 80’i bu şekilde. Hatta başka illerden de vatandaşlarımız var. Takdir edersiniz ki bir dönem burada belediye başkanlığı yapan Orhan bey Gümüşhaneli. Bir dönem il başkanlığı yapan Azer Benli Rize nüfusuna kayıtlı büyüğümüz. 
Trabzon büyük bir şehirdir, bölge şehridir. İstanbul’dan sonra Türkiye’de Trabzon’dur ve Ortahisar’dır. 

HEDEFSİZ SİYASET OLMAZ
Elbette hedefsiz siyaset olmaz. Ben bütün arkadaşlarıma şunu söylüyorum. En önemli hedefimiz gönüllerde taht kurmak. Bir çok hedefimiz olabilir. Araklı Belediye Başkanlığı hedefim oldu, Ortahisar Belediye Meclis üyesi oldum, Belediye Başkan Yardımcısı oldum. 
Bulunduğumuz konumda yarın bizi hangi makamlar bekliyor, hangi görevler verilecek bizim için önemli değil. Bugün görev verilmiş bunu en iyi şekilde layıkıyla yapacağız” diye konuştu. 

AK PARTİ BİNASI, SULUHAN’A TAŞINIYOR
İlk iş olarak parti binasını taşımayı planladığını ifade eden Çebi, “İlk işim parti binasını taşımak olacak. Yaşlı ve engellinin de rahatlıkla gelebileceği merkezi konumda bize yakışan son derece güzel bir parti binasına taşınmak ilk işim olacak. Bu konuda ki çalışmalarımızı yaptık. Komisyon bize Suluhan’da bir yere getirdi güzel. Anlaşmak üzereyiz” dedi. 

MUHALEFETİN, ORTAHİSAR ELEŞTİRİLERİ
Muhalefetin Ortahisar konusunda ki eleştirilerini de yanıtlayan Çebi, “Ortahisar’da çok güzel hizmet yapıyoruz ve yaptık. Şunu açık ve net söyleyebilirim. Türkiye’de hiç bir ilçe belediyesi bu pandemi döneminde Ortahisar kadar hizmet yapmamıştır. Ben orada icracı makamdaydım. Komşu illerden bize asfalt yok mu beton yoktu diye talepler geliyordu. Kırsalda ve ilçe merkezinde çok önemli hizmetler yaptık. 
Büyükşehirin de güzel projeleri var. 
Çok güzel yolda gidiyoruz inşallah” diye konuştu.