Trabzon’da seçim atmosferini, Araklı İlçesinde Belediye Başkan adayı olarak düşünülürken son anda adaylığının ilan edilmemesi ile ilgili  de konuşan Çebi, Büyükşehir ve Ortahisar Belediyelerinde yaşanan değişimlere de dikkat çeken yanıtlar verdi.

Kendisinin Araklı Belediye Başkan adaylının son anda olmaması sonrası Ankara’ya gidişi ve buradan söz alıp almadığı yönündeki iddialara da yanıt veren Çebi, başkenti gidişi ile ilgili “Bir travma yaşadık. Yaşamadık diyemem yani.. O süreçten sonra böyle bir istişareye, hasbihale ihtiyaç duydum ruhen” dedi.

Adının İl Başkanlığı ile anılması için de Çebi, yerel seçimlere odaklandıklarını ifade ederek, “Davam bana, partim bana “şurada üye olarak bekle”, “şurada mahalle başkanı ol”, “şurada ilçe başkanı ol”,”şurada şu görev senindir” gibi ne derse kabulümdür” diye konuştu.

ÇEBİ’NİN AÇIKLAMALARI ÖZETLE ŞU ŞEKİLDE:

Yerel seçimleri yapacağız. Onun atmosferi içinde Trabzon’da yoğun bir çalışma içindeyiz.

AK Parti yerel seçimlerle başlayan başarısı ile beraber kendini ispatlamış bir siyasi partidir. AK Pati’nin, Genel ve Yerel Seçimlerde sahada diğer siyasi partilerden çok farklı olduğunu her seçimde görüyoruz.

BÜYÜKŞEHİR VE ORTAHİSAR’DA AŞANAN DEĞİŞİMLER

Her alanda birçok değişimi gerçekleştiren, bunlarla beraber yeni başlangıçlar, yeni başarılar imza atan arkadaşlarımız olduğunu görüyoruz. Bu güzel bir şey.

Her iki belediye başkanımız da (Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu – Murat Zorluoğlu) Trabzon’a güzel hizmetler yaptı.

Hem Orhan Başkanımız, hem de Murat Başkanımız Trabzon’a güzel hizmetler yaptı. Trabzon’un özelliği bu. Genetik yapısında var. Şehir dışında veya burada da olsa, Trabzon’un en önemli özelliklerinden biri liderlik vasfı ve çalışkanlığı. Nerede olursa olsun, kendilerini ispatlamışlar. Başarının adresi Trabzon’dur.

Yerel yönetimlerde de Trabzon hakikaten, çok güzel proje ve hizmetlerle Türkiye’de örnek olmuş belediyeciliği sergiliyor.
Murat Başkanımız önemli bir devlet adamı. Devletin çeşitli kademelerinde uzun yıllar hizmet etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle bir takdiri oldu. Bugün burada, yarın başka bir görevde, yine Trabzon’un, memleketimizin hizmetinde güzel işlere imza atacağına yürekten inanıyorum.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayımız da (Ahmet Metin Genç) şehrimizin evladı. Uzun yıllar siyasette beraber olduk. Teşkilatlardan geldi. 10 yıldır Ortahisar Belediye Başkanlığını başarılı bir şekilde devam ettirdi.

AK Parti sıradan bir siyasi parti değil. Zaman zaman bu değişiklikler yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, milletvekilliğinde de, Kabinede de yaptı.  Yerel seçimlerde de yapılıyor.

Netice itibariyle her sonun bir başlangıcı var. Yeni başlangıçlara, yeni görevlere, yeni başarılara kadrolarımız imza atıyor. Bundan da memnuniyet duyuyoruz. Bu bir başlangıç.>

Diğer arkadaşlarımızın başka alanlarda başka başlangıçlara ve yürekten başarılara imza atacağına inanıyorum.

ARAKLI BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İSMİNİN GEÇMESİ VE SON ANDA OLMAMASI…

Duruşumuz bellidir. İlkeleri, belli bir duruşu ve davayı, belli bir hizmet anlayışında duruşumuz belli. Ben şahsen AK Parti’de 2001’de başladım. Ancak daha öncesi de var. Milli Gençlik Vakfı ve Ülkü Ocakları..

14 yaşından beri hizmet etmeye çalışıyoruz.

Gençliğe rehber olmaya gayret ettik. Gençlik Kolları İl Başkanlığı..

Önemli görevlerde bulunduk.

22 yıldır aralıksız bir çok kademede görev yaptık.
Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olmak, onunla dava arkadaşı olmak, AK Parti kadrolarında yer almak, benim için büyük şereftir.

Bu davada çakıl taşı olmak büyük bir onurdur.

Belediye Başkan Yardımcılığı, Belediye Başkan Vekilliği, İl Genel Meclisi Üyeliği görevimiz oldu.
Mühendis kimliğimizle beraber yerel yönetimlerde epey hizmetimiz oldu.

İnsanlarımız kamuoyu yakıştırıyor. Hem Ortahisar Belediye Başkanlığına, hem de kendi memleketimiz olan Araklı Belediye Başkanlığına..

ARAKLI İLE İLGİLİ BİR DÜŞÜNCEM YOKTU
Araklı ile ilgili esasında düşüncem yoktu. Partimin dinamikleri, organlarının böyle bir teklifi oldu. Bende istişarelere değer veren birisiyim. Geniş bir istişare sürecimiz oldu.
Sonuçta ortaya şöyle bir sonuç çıktı: Partimin dinamikleri bir görev veriyorsa bu benim için onurdur. “Hangi görevi verirseniz verin hazırım” şeklinde beyanımız oldu.

CUMHURBAŞKANIMIZ BÖYLE BİR TERCİHTE BULUNDU

Haberimiz ses getirdi! Haberimiz ses getirdi!

Uygun görülen ilçe öncelikle Araklı oldu.. Kendi ilçemiz, memleketimiz. Bizim için çok değerli ve onurlu bir görev.
“Hazır olduğumuzu” söyledik.

Netice itibariyle sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri..
Partimin bütün organlarının aynı doğrultuda düşündüklerini ifade etmelerine rağmen sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri. Netice itibariyle sayın Cumhurbaşkanımız böyle bir tercih te bulundu. Burada önemli olan AK Parti’dir. Önemli olan Recep Tayyip Erdoğan’dır.

NASİP DEĞİLMİŞ

Orada da AK Parti’yi temsil eden arkadaşımız aday gösterildi ve Araklı ilçesine hizmet edecek, projelerini üretecek.

Bu da takdir edeceğimiz, kabul edeceğimiz, saygı duyacağımız durumdur.

Siyasette uzun yıllar birçok görevde yer aldım.

Siyasette nasip ve takdire çok inandım.

Nasip değilmiş diyorum.

İlçe Başkanlığını da heyecanla ve severek yapıyorum. Teşkilatçılık da beni çok heyecanlandırıyor. Ortahisar gibi bir ilçede AK Parti’nin ilçe başkanıyım, Genel Başkanımızın temsilcisiyim. Bu büyük bir onurdur.
Ancak böyle bir süreç yaşandı. Şimdi Ortahisar’da seçim sürecini yönetiyorum. Benim başkanlığımda Ortahisar'da seferberlik ilan ettik.
Hep birlikte sahadayız. Gece gündüz, 24 saat sahadayız. Bizim sahanın her metre karesinde izimiz var.

ANKARA’YA GİDİŞİNDE SÖZ MÜ ALDI?

Öyle bir şey mümkün değil. Öyle bir talebim de olmadı. Sayın bakanımızın daveti üzerine Ankara’ya gittim. Sayın Bakanımız, bizim büyüğümüz. Trabzonlu önemli bir görevi olan değerli bir ağabeyimiz. Daveti sonrası Ankara’da gittim. Süreçle ilgili istişarelerde bulunduk.

Benim dava adamı olarak duruşum nettir. Öyle bir beklentim, bakış açısı asla.

Sadece “Bana tavsiyeniz var mı?” dedim. Milletvekillerine uğradım. Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Şen’e uğradım. Teşkilat Başkanımız, Genel Başkan Yardımcımız, İstanbul Milletvekilimiz Erkan Kandemir’e uğradım. Aynı minvalde sohbetimiz oldu. “Teşkilatımızın, davamın emrindeyim. Bana tavsiyeniz var mı?”  diye sohbet ortamı gerçekleştirdik.q

ORADA BİR TRAVMA YAŞADIK

Tabi orada bir travma yaşadık. Yaşamadık diyemem yani.. O süreçten sonra böyle bir istişareye, hasbihale ihtiyaç duydum ruhen. Gerçekleştirdim.

Bu seçimlerin önemli olduğunu ifade ettiler. Benim de aynı duyguları paylaştım. Bu seçimlerin oyumuzu arttırarak alınması noktasında gayret beklediklerini ve bende bu talimatlarla Trabzon Ortahisar’a geldim. Ortahisar’da seçim çalışmalarını adeta seferberlik boyutunda başlatmış olduk.

İL BAŞKANLIĞINA MI ADAY OLACAK?

Odaklandığımız seçim yerel seçim. Davam bana, partim bana şurada üye olarak bekle, şurada mahalle başkanı ol, şurada ilçe başkanı ol şurada şu görev senindir ne derse kabulümdür. Ben davama hizmet, ülkeme milletimize hizmet olarak kendimi adamışım. Bu doğrultuda siyaset hareketimiz devam edecek. Asla başka düşüncem yok. Davam partim ne görev verirse.

ERGİN AYDIN’A NEDEN OY VERİLSİN?

Ortahisar önemli bir ilçe. Ortahisar’da görev yapan arkadaşlarımız hakikaten çok değerli.  Bir ilçe başkanı olarak, Ortahisar’da ilçe başkanlığı yapan arkadaşlarımızın siyaseten güçlenmesini istedim

Yılmaz Büyükaydın vekilimiz ile başladı bu süreç. O sürece de katkı sağladığıma inanıyorum.
Ergin Aydın da Ortahisar İlçe Başkanlığını yaptı. Belediye Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Yardımcılığını yaptı.
Şehri bilen, her noktasını bilen, bu doğrultuda izi olan İnşaat Mühendisi arkadaşımız.
Şehirle ilgili hakikaten geçmiş dönemde birçok projede imzası var.
Birçok düşüncesi var. Bu şehrin evladı. Bu şehirde uzun yıllar siyaset yaptı.
İnsanlar belli bir süre şehir dışında görevi itibariyle bulanabilir. Ama şehirle bağlantısı hiç kopmamış. Sahada her gittiğimiz noktada ilgi, alaka, muhabbet olduğuna şahit oluyoruz Bu şehirde doğmuş büyümüş.
Onun kadar bu şehre hizmet eden, belediyecilik yapan, siyaset yapan yok. Bu kimliği ile de öne çıkıyor. Hem eşi, hem kendisi belediyeci.
Biz tüm dinamiklerimizle sahadayız. İl Başkanımız da bizimle. İl Başkanımız da başarılı bir şekilde seçim süreci geçiriyor. Tatile giriyor ve milletvekillerimiz tüm süreci şehirde ayıracak.
Bizim sahada olmamızdan dolayı, sahanın atmosferi de değişti. AK Parti seçimleri fatihi, sandıkların efendisidir. AK Parti olmazsa seçimde heyecan olmaz.

AHMET METİN GENÇ’İN VERDİĞİ SÖZ!

Elbette bu sözü verirken, Trabzon’u iyi tanıdığını, Trabzon teşkilatlarını iyi bildiğini vatandaşın teveccühünün nerede olduğunu bilerek veriyor. Saha çalışmalarında da bunu ifade ediyor. Bizde onun bu sözüne oldukça destek vermek istiyoruz. Trabzon önemli bir şehir…