Son dönemde Akçaabat’ta tartışma konusu olan Trabzon Üniversitesi ile ilgili sorulara açıklık getiren Günnar, Trabzon Üniversitesi Rektörlüğünün, TRT Binasını istediği iddialarına yanıt verdi. 
Bir dönem Trabzon Üniversitesi Rektörünün böyle bir düşüncesi olduğunu ifade eden Günnar, kendisinin bu fikre karşı çıktığını söyledi. 
Günnar, “Eskiden beri konuşulan şeyler. Bir ara Trabzon Üniversitesi Rektörü, TRT Binasını da Akçaabat Üniversitesine katalım demişti. Fakat ben bu görüşe karşı çıkıyorum. Çünkü, TRT Trabzon Radyosu, yılların Trabzon radyosudur. Bizim babalarımızın zamanında kurulmuş radyodur. Bu radyonun oradan çıkması, farklı değişik varyasyonlara sebebiyet verebilir. Dolayasıyla TRT Trabzon Radyosu orada olacaktır. Zaten o alan Trabzon Üniversitesi için o kadar büyük alan değil” dedi. 

TRABZON ÜNİVERSİTESİNİN ANA KAMPÜSÜ TAŞINACAK MI?
Trabzon Üniversitesinin Kampüsünün Akçaabat’tan taşınma iddiaları sorulduğunda ise Günnar, “Şu an Söğütlü’de ki alan Trabzon Üniversitesinin tarihi alanıdır. Ancak bu alan yeterli değildir. Trabzon Üniversitesi kanunla beraber kurulmuştur ve kanun metninde “Akçaabat’ta kurulur” ifadesini yerleştirdiğimiz bir üniversitesidir. 
Biz Üniversitesinin hem ekonomik, hem sosyal, hem de eğitimsel manada Akçaabat merkezli olmasını doğru buluyoruz. Doğru bulmanın ötesinde başka yerde kampüsünün yapılmasını arzu etmiyorum. Bununla ilgili gerekli girişimlerde bulunduk. 
Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü, başka alanlarda ki Akyazı’da eskiden yapılması planlanan alan vardı. Bu alanın Trabzon Üniversitesine katılmasını arzu etmiş olabilir. Trabzon Üniversitesinin Beşikdüzü, Of’ta, Vakfıkebir’de, Çaykara’da, Maçka’da, Yomra’da da arazileri ve arsaları olması lazım. Bunda her hangi bir sakınca yoktur. 
KTÜ ana kampüsünü şu anda yerinden çıkarsak, onu Akçaabat’ta taşısak, Yomra’ya taşısak, hatta başka örnek vereyim Araklı, Arsin’e taşısak kabul edilebilir mi? Şehir açısından değerlendirildiğinde kabul edilemez. Dolayasıyla Trabzon Üniversitesinin yeri Akçaabat merkezdir.

 AKÇAABAT’TA 500 DÖNÜMLÜK ARAZİ
Hatta kurulacağı zamanında planlamalarını yaptığımız Trabzon Üniversitesi ki üniversite kurulmadan önce yaklaşık 500 dönümlük Çolaklı Mahallesinde yeni kampüs alanı tespit etmiştik. Rektörümüzün bu alanı değerlendirmesini istedik. Son girişimlerimizle Akçabaat’ın Çolaklı Mahallesi, Darıcı Mahallesi bölgesinde hatta merkez olabilecek yerlerde ana kampüslerinin oluşturulmasını arzu ediyoruz. 

TRABZON ÜNİVERSİTESİ, BAŞKA İLÇELERDE FAKÜLTELER VE MYO’LAR KURABİLİR
Bu demek değil ki Trabzon’un diğer ilçelerinde fakülteler ve MYO’lar açılmayacak. Tabiki açılacaktır. Trabzon üniversitesi Akçaabat merkezli üniversite olup tüm Trabzon’a hakim olan üniversite olacaktır. 
Yerinden ziyade, akademik kadro, icatları, buluşları ve bilimsel çalışmalarıyla göz doldurucu bir üniversite olur. Yeni kuruldu, emekli aşamasında ayağa kalktığı zaman güçlü bir üniversite ile karşılaşacağız inşallah” dedi. 

Trabzon’da son dönemde yapılan yatırımlarla ilgili de konuşan Günnar, “Trabzon Allah’a şükürler olsun, bizim hayal ettiğimiz yıllarca hayalini yaşadığımız bütün projelere yaklaşıyor. D. Karadeniz, Orta Karadeniz’de olmayan et kombinasından, Trabzon Üniversitesine, Güneyden geçecek yolun başlangıcından varıncaya kadar, bir manada Güney Çevre yolunun ilk adımını atmaya başladık. Projelere yapıldı. Karayolları çalışıyor. 

ŞEHİR HASTANESİNİN YAPIMI
Akyazı’da ki Şenol Güneş Spor Kompleksinin hemen yanında yapılan Şehir Hastanesi, temelleri atılmak üzere başlamış bulunmakta. İnşaat şantiyesi oluşturuldu. 2 yıl içinde, Trabzon’da 900 yataklı yeni bir Şehir Hastanesi ile karşılaşacağız. bu sadece Trabzon’a değil sağlık turizmi üzerinden tüm Kafkas Bölgelerindeki ülkelere, Rusya’dan başka oradan ayrılmış Cumhuriyetlere, hatta D. Anadolu4ya hitap edecek sağlık merkezi haline geliyoruz. 

YATIRIM ADASI
Trabzon için hayalini kurduğumuz gerçekleştirilmesini arzu ettiğimiz Arsin Yatırım Adası önemli bir projedir. Sanayi Bakanlığımız, hem de Ulaştırma Bakanlığımız üzerinde yoğun girişimler devam etmekte. 

ALT YAPI PROJELERİ
Trazon’da yerelde bakıldığında Belediyemiz, İlçe Belediyeleriyle birlikte oldukça önemli yatırımlara imza atmakta. Bütün bunlar Ankara’dan desteklenerek yapılmış projelerdir. 
Şehir içinde alt yapı çalışmaları az boz çalıma değildir. Bunlar tarihi çalışmalardır. En son sahilde Kanalizasyon düzenlemesi, Orhan Karakullukçu döneminde yapılmıştır. Bütün kanallar birleştirildi. Hatta Atay Aktuğ döneminin sıkıntılı süreciydi. Neticede o dönemde bunlar gerçekleştirildi. Allah razı olsun. 
Esnafımız vatandaşlarımız anlayışlı davranıyor. Yeter ki Trabzon’a bu alt yapı hizmeti gelsin diye” diye konuştu.