61SAAT HABER SERVİSİ - AK Parti Trabzon Milletvekili, Trabzon Şehirlerarası Yeni Otobüs Terminalinin yapılacağı ‘Değirmendere Vadisi” ile ilgili yapılan tartışmaları 61saat.com’a değerlendirdi.

ALTERNATİFLERİN NE KADAR KASITLI OLDUĞU MALUMDUR
Cora, bu tartışmaları samimi bulmadığını ifade ederek, “Trabzon’da şehirlerarası terminali yapılması hususunda, yerel seçimler öncesinde milletimize taahhütte buluşmuştuk. Bununla ilgili uzun süre yer tespit çalışmaları yapıldı. Nihayetinde şu anda planlanan, ihalesi yapılan yerde bir tercihte bulunuldu.
Ben bunun dere yatağı üzerinde yapılıyor şeklinde ki tartışmaları samimi bulmuyorum. Trabzon’da neredeyse bütün ilçeler dere yatağı üzerinde kuruldu. Bir çok yatırım geçmişte, şu anda eleştirenler tarafından oralarda yapıldı. Dolayasıyla Trabzon’un coğrafi yapısı belidir. Arazi alternatiflerin ne kadar kısıtlı olduğu malumdur. Denizi doldurarak, yatırımlar yapmanın çabası ve gayreti içindeyiz” dedi.

FARKLI AMAÇLARLA DA KULLANILABİLECEK

Şehirlerarası Otobüs Terminalinin planlandığı alanda başka yapıların da bulunduğuna dikkat çeken Cora, “Şu anda terminal olarak planlanan alanda başka yapılar vardı. Yarın bu terminal duruma göre, konjonktüre göre farklı amaçlarla da kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Biz bunu biliyoruz.

Bu alanda ki bütün her şeyi yıkıpta, oraya terminal konumlandırmak elbette hatalı olurdu. Ama böyle bir durum söz konusu değil” diye konuştu.

HİZMET YAPARKEN ZORLUKLARLA KARŞILAŞIYORUZ

Cora, şehire hizmet yaparken zorluklarla karşılaştığını belirterek, “Bu şehirde, hizmet yaparken elbette zorluklarla karşılaşıyoruz. Önemli olan şudur: Biz terminali, dere taşkınlarına karşı tedbirleri alarak burada yapıyorsak bir problem olacağını düşünmüyorum. Ama hiç tedbir almazsak, ilerde tehlikelerde, taşkınlarda riskler oluşturabilir. Trabzon’un şehir olarak baktığımız zaman taşkın manasında, yağmurda, sellerde her tarafı riskli alanladır.

Dolayasıyla elbette dere yatağında ki yapı da tehdit altında olabilir ama önemli olan bunun gerekli tedbirlerini almaktır. Olayı bu şekilde tartışmak lazım. Doğrudan dere yatağında, terminal yapılıyor diye karşı çıkmak çok samimi olarak değerlendirmiyorum* dedi.