AK Parti’nin Trabzon’da 19 yılı..

En şanssızı: İbrahim Keskin( Kurucu il başkanı. .Türkiye genelinde her kurucu il başkanı bir yerlere geldi.. O gelemedi)

+++

En derini: Asım Aykan( Partinin kuruluşunda direkt etkin rol oynadı..Bir ara üzeri çizildi ama yine en geriden milletvekili oldu. Davanın en sadık ismi)

+++

Faruk Özak: Fenerbahçe şike yapmıştır - Trabzonspor (TS) Haberleri ...En şanslısı: Faruk Özak (Ak Parti kuruluncaya kadar  siyasete hep uzak durdu. Ak Parti’ye direnemedi.. İki ayrı bakanlık yaptı)

+++

 En erken pes edeni: Aydın Dumanoğlu( Partinin üst kurucuları arasında yer aldı.. Siyasete pek ısınamadı. Tek dönemlik vekillikle siyasete veda etti)

+++

En bahtsızı: Ali Rıza Akdeniz( Erbakan’a karşı ilk baş kaldıran Anadolu’daki isim oldu. Ak Parti’nin kuruluşunda yer aldı. İl başkanı oldu, yerel seçimi kaybetti, görevden anıldı.. Siyasete sırt döndü)

+++

Erdoğan Bayraktar Kimdir?En aksiyoneli: Erdoğan Bayraktar ( Trabzon Vekili olarak bakan oldu. En hareketli, en canlı, en beğenilen en üretken bakanı olarak şehrin siyaset tarihindeki yerini aldı)

+++

 En sabreden dervişi: A.Metin Genç..: (Genel Merkeze rağmen il başkanlığı seçimi kazandı. İstifası istendi. Küsmedi. Belediye Başkanlığı ile mükafatlandırıldı..Siyasette sabrın en iyi örneği)

+++

En tepeden ineni: Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu : (Bürokratken, belediye başkan adayı olarak tepeden geldi. 10 yıl şehrin kaderine imzasını attı)

+++

En taban adamı: Mustafa Cumur( Rahmetli bütün teşkilat mensuplarının en sevdiği, en beğendiği, en güvendiği en sahiplendiği isim oldu)

+++

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ramazan mesajıEn başarılı il başkanı: Adnan Günnar( Partiyi çok iyi yönetti. Masaya yumruğunu vurdu. İl Başkanı olduğunu Trabzon’da herkese hissettirdi)

+++

En sakin gücü: Haydar Revi( Kişiliği, particilik anlayışı, dürüstlüğü, alçak gönüllüğü ile apayrı bir çizgi ile siyaseti yaptı..Yapıyor)

+++

En Arkadan hançerleneni : Mazhar Yıldırımhan( Kesin gözü ile bakılan belediye başkan seçimini kaybetti.. Parti içinde resmen ihanete uğradı.)

+++

En uyum sağlayamayanı: Süleyman Aydoğdu: (Ak Parti’ye katılığından hemen sonra Belediye Başkan yardımcısı oldu. Kısa sürede istifa etti. Şimdi İyi Parti’de)

+++

En rüzgar gibi gelip geçeni: Vehbi Koç ( Son genel seçimlerde istanbul’dan  Trabzon’da aday gösterildi.. Çok geri sıralara konuldu. Doğal olarak seçilemedi ve şehir ile ilişkisini kesti)

+++

En güleç yüzlü: Muhammet Balta( Gülen yüzü kendine has kucaklaması ile şehirde bir ekol oldu. Vekil olarak Genel Merkez ile en iyi diyaloğu olan isim)

+++

Kendinden sonrakilere en iyi yol vereni: Safiye Seymenoğlu( Cumhuriyet tarihinin Trabzon’da çok partili dönemin ilk kadın milletvekili oldu. Bu kadın kontenjanı  ile kendinden sonra gelen A.Sula Köseoğlu ile Bahar Ayvaz’a da yararı dokundu)

+++

En lideri : Süleyman Soylu( Trabzon milletvekili olarak şehre her konuda liderlik yaptı.Trabzon’u toparladı.Partiye ivme kazandırdı. Kitleleri heyecanlandırdı. Teşkilatı toparladı)

19 yılda Ak Parti gerçekler

-Alt yapıya iyi yatırım yaptı

-Kırsal alan yatırımları ile göz doldurdu

-Kanuni ve Tanjant bulvarları ile şehri rahatlattı

-Karadeniz sahil yolunu bitirdi

-Bir vakıf bir devlet üniversitesi kurdu

İşte Akyazı Stadyumu... - Trabzonspor (TS) Haberleri - Spor-Milli eğitime çok önem verdi

-Son yıl fındık üreticisini sevindirdi

-Trabzonspor’a harika  bir stat kazandırdı

-Uluslar arası spor organizasyonlarını Trabzon’a kazandırdı

-Zağnos ve Tabakhane dünüşümünü gerçekleştirdi

19 yılda AK Parti ve Trabzon

Güney Çevre Yolu Haberleri | Karadeniz Gazetesi Arama-Tek bir fabrika açmadı

- İstihdamı sağlayacak yatırım yapmadı

-Sürmene’de 5 bin kişi istihdam sağlayacak tersane vaat etti olmadı

-Güney çevre yoluna başlayamadı

-Şehir hastanesini kuramadı

-Sanayileşme olamadı

19 yılda hak ettiğini alamadı

Mehmet Atalay kalp krizi geçirdi - Spor HaberiMustafa Yanmış: Parti için çok çalıştı. Ama bir türlü keşfedilemedi.

Mehmet Atalay: Başarılı bir bürokratlık dönemi geçirdi.Trabzon’dan aday oldu..Ama erken pes ettirildi..

Köksal Boz: Adnan Günnar’dan sonra kesin il başkanı gözü ile bakıldı. Genel Merkez öyle bakmadı. Siyasetten soğudu.

ZAYTUNG

Eşinin Niteliklerine Uygun İşe Alım İlanı Verdiği İçin YÖK Tarafından Görevden Uzaklaştırılan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ın Yerine Eşi Atandı..