Trabzon’un Akçaabat İlçesinde, deniz doldurularak yapılacağı ileri sürülen yol iddialarına AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, açıklık getirdi. 61saat’e konuşan Günnar, “Bu bir proje değil. Çok çok eskiden var olan fikir” derken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın da tepkilerin farkında olduğunu ifade etti.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Akçaabat’ta denizin doldurularak geçirilmesi düşünülen yolla ilgili iddialara açıklık getirdi. Bu durumun bir proje olmadığını fikir aşamasında kaldığına dikkat çeken Günnar, “Akçaabat’ta ki yoğun trafik Ulaştırma Bakanımız Cahit beyin ve bizim de gündemimizde. Akçaabat’ta ki bu yoğun trafik Türkiye’nin en yoğun trafik noktası olan İstanbul’da ki bir otoyol bölgesi var o bölge kadar yoğunlukta. Dolayısıyla da Ulaştırma Bakanlığımızın, Karadeniz Sahil Yolu olması hasebiyle gündeminde olan mesele. 

Bunun için biz Akçaabat’ta,  Trabzon üniversitesi, yani eski Fatih Eğitim Fakültesinin olduğu bölgede bir alt geçit, Akçaabat Devlet Hastanesinin karşısında bir üst geçitle birlikte daha geniş imkanlara sahip, ya da mevcut halinin iyileştirilmesi şekilde çözüm önerilerinde bulunduk. Karayolları Bölge Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı bu konu üzerinde çalışmasına devam ediyor. 

SADECE FİKİR AŞAMASINDA KALDI

O bölgede ki kamulaştırma maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle, başka alternatif arayışlar olabilir mi düşüncesiyle, “acaba denizden bir yol geçebilir mi?” şeklinde daha önceden çalışılmış proje bazı insanların gündemine geldi.
Fakat biz asıl olarak şunu düşünüyoruz. Akçaabatlı olarak da benim düşüncem şudur: Denizden bu yolun geçmesinden ziyade ki böyle bir çalışma henüz yok. Sadece fikir aşamasında acaba olabilir mi diye değerlendirme yapıldı. 

Bana göre mevcut yolun iyileştirilmesi ve Trazon’un Of’tan, Beşikdüzü’ne kadar yapılacak olan Güney Çevre Yolunun etaplar halinde bölünüp yapılması gerekir. Bu nasıl olabilir?” dedi. 

Bu noktada Güney Çevre Yolunun etaplar halinde yapılabileceğine dikkat çeken Günnar, “Madem Akçaabat’ta bu yoğun trafiğimiz var. Akçaabat - Salacık veya Darıca’dan girip, Trabzon’un Ortahisar Uğurlu Bölgesinden veya Yomra ya da Akyazı bölgesinden çıkarabilir. Bunlar alternatif olarak değerlendirilebilir. . Güney Çevre Yolunu etap etap başlatarak geçebilir diye düşüncemiz var. 

GÜNEY ÇEVRE YOLU ETAPLAR HALİNDE YAPILABİLİR

Cahit Bakanımız.. Allah Razı olsun kendisinden. Kendisi de bu meseleye her açıdan sıcak bakan birisi. Dolayasıyla öncelikli olarak halkımızın yaşam alanlarıdır.  

Bu noktada denizden yapılması daha önceden düşürülmüş olup, rafa kaldırılan, tekrar yeniden kamuoyunda gündeme gelmiş meseleden var olan tepkilerin de sayın bakanımız farkında. 

Ona göre çalışmalarını devam ettiriyor. İnşallah kısa süre içinde yol meselesi halledilecektir. 

Ama önceliğimiz mevut yolun düzenlenmesi ve arkasından Güney Çevre Yolunun etaplara bölünerek Akçaabat geçiş kısmının bir an önce halledilerek Artvin - Samsun trafiğinin rahatlatılmasıdır” dedi. 

ŞAHSİ KANAATİM: MEVCUT YOLLARIN İYİLEŞTİRİLMESi

Denizden geçirilmesi düşünülen yolun bir proje olmadığına dikkat çeken Günnar, “Bu bir proje değil. Çok çok eskiden var olan fikir. Karadeniz Sahil Yolu yapılırken, Trabzon geçişini yaptığımız da nasıl denizden dolguyla geçildi o zamandan veya o zamanlara yakın bir dönemden kalma anlayış. Böyle değerlendirmeler her zaman olabilir. Benim şahsi kanaatim de elbette ki mevcut yolların iyileştirilmesi ve Güney Çevre Yolunun etap halinde yapılarak trafiğin rahatlatılmasıdır…” dedi.