Trabzonspor, Süper Lig’in 26. Haftasında deplasmanda Alanyaspor ile karşılaştı. Trabzonspor gecen hafta ligde en yakın rakibini sahasında mağlup ettikten sonra üzerindeki yoğun baskıdan biraz olsun sıyrıldı. Bordo Mavililer bu hafta kendisine hep ters gelmiş ve kendi sahasında etkili bir takım olan Alanyaspor deplasmanına çıktı. Karşılaşma öncesi Teknik direktör Abdullah Avcı her maça teke tek baktıklarını belirterek 13 final maçı kaldığını belirtmişti. Buda Avcı’nın asla hiç bir maçı ve rakibi hafife almadığı anlamına geliyor.

Maç öncesi Aytemiz Alanyasporlu taraftarlar, eski futbolcuları Bakasetas ve Siopis'i tribüne davet edip çiçek vermesi çok şık bir hareketti. Abdullah Avcı kadro seçiminde yerli stoper olarak Ahmetcan’dan yana kulandı ve son haftalar da tartışılan Hüseyin’i bir kez daha düşünmediğini gösterdi.

Karşılaşma başlar başlamaz Bordo Mavililer piyango buldu. Alanyaspor kalecisi Marafona’nın hatasında Nwakaeme’nin ayağından şok bir golle maça başladı. Golü erken kalesinde gören Alanyaspor bu dakikadan sonra Trabzonspor kalesine bastırsa Uğurcan’ı geçemediler. Hızlı bir Trabzonspor atağında Cornelius'un kafa vuruşunda kaleci Marafona'dan seken topu kale önünde Nwakaeme ağlara gönderdi. Bu golle Alanyaspor’un direnci kırıldı ve Trabzonspor sazı eline aldı. Bordo Mavililer önce Cornelius’un ayağından defansı çalımlayarak 3. golü sonrada Dorukan’ın kafasından 4. golü buldu. ilk yarıda resmen sahada Trabzonspor Fırtınası vardı. Avcı ve öğrencileri soyunma odasına 4 golle giderken daha da fazlasını bulabilirlerdi

İkinci yarı için tek düşüncem, ilk devre sahada bir varlık gösteremeyen Alanyaspor ikinci yarı acaba aradığı gol ve golleri bulabilir mi düşündük. Çünkü sezon boyu çok iyi maçlar çıkarttılar. Ama bu maçta o Alanya gitmiş yerine bambaşka, etkisiz, temposu düşük bir Alanya gelmiş. İkinci yarı baskı kurmaları normal ama çok ciddi de gol pozisyonları yakaladıklarını söyleyemeyiz. Bir penaltı ve 1-2 şut var ama Uğurcan Çakır için fazla etkili değil. Fakat dikkatimi çeken Trabzonspor'un kenardaki adamı. Abdullah Avcı’nın duruşu, oyuna müdahalesi, oyuncularla ilişkisi çok keyif verdi. Çok doğru zamanda, doğru oyuncular değiştirdi. 

Hayret, Trabzonspor öne geçtiği maçı gol yemeden bitirdi. Üstelik gen Ahmetcan’ın tecrübe eksikliğinden kaynaklanan penaltısı da dahil. Öne geçtikten sonra Alanyaspor'a arkada geniş alan bırakmadılar. Alanyaspor'un en büyük özelliği de rakip üstüne geldiği zaman arkaya atılan toplarda gol pozisyonları yakalamasıydı. Eduardo 'yu iyi markaja aldılar. Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim. Trabzonspor'da bazı futbolculara yük fazla biniyor, bazılarına az. Şahsi becerileri yüksek olan bir takım. Bazı oyuncular son nefeslerine kadar mücadele ettiler bazıları rölantide idare etti. Bunda skorunda etkisi olmuş olabilir. 

Trabzonspor, Alanyaspor'u rakibinin silahı ile vurdu. Francesco Farioli taktiğinde Alanyaspor rakibi üzerine çeker, sonra da hızlı ataklarla pozisyon üretir ve golü bulurdu. Trabzonspor doğru bir strateji ile önde basarak alan savunması yapıp rakibe geniş alan bırakmadı. Alanyaspor kenarlardan yüksek ortalar yaparak pozisyon bulmaya çalıştı ama başaramadı. Trabzonspor adına Abdullah Avcı rakibi mükemmel analiz etmiş ve maçı kağıt üzerinde doğru strateji ile kazandı. Yani Trabzonspor soyunma odasında 4-0 galipti. İsme göre değil ihtiyaca göre değişiklikler yaptı. Farioli rakibin oyununu çözebilecek taktik üretemediği gibi akan oyunda da maçı okuyamadı. Sonuçta Avcı, İtalyan hocayı daha ilk yarıda mat etti.

Halil Umut Meler ufak tefek bir iki hata dışında saygı duyulacak, mükemmel bir mücadele yönetti. Pek fazla kritik pozisyon olmadı ama oyun kontrolü, tespit ve objektifliği kusursuzdu.