Toplamda 63 kişiden oluşur.

Gruplar halinde Türkiye’nin dört tarafında halkla istişare  görüşmelerinde bulunup, devletin çözemediği problemleri masaya yatırırlar.

İçlerinde; gazeteciden-sendikacıya, avukattan-mühendise, sanatçıya kadar bir çok meslek grubundan seçilmiş “akil insanlar” yine sahnedeler.

Başbakan DAVUTOĞLU’ nun daveti üzerine yapılan 11 saatlik toplantıda , kimi beş dakika konuşmuş, kimi saatlerce…

Çözüm odaklı yapılan görüşmede, en çok konuşulan konu hiç şüphesiz  çözüm süreci olmuş.

Yani basına yansıyanlar o şekilde.

Çözüm sürecinden en umutlu illerin başında Batman gelirken, Diyarbakır,Gaziantep,Kocaeli ve Bingöl’de bu süreçten oldukça memnunmuş…Yani görünen o ki; akiller üzerlerine düşeni yapmış,  bayram sonrası Kobani’ deki çatışmalar öne sürülüp savaş alanına çevrilen  doğu illerinde iyi bir çalışma yapmışlar.

Bunun yanında toplantıdan ilginç notlar da yok değil…

Mesela, türlü türlü komisyon istekleri olmuş akillerin.Bunlardan en ilginci; izleme,denetleme ve adalet komisyonu…Devletin adaletinden daha adaletli olacak olan bu komisyon örgüt,hükümet ve İmralı’nın arasında görüşmelerde bulunup sürecin ilerlemesine katkıda bulunacakmış.

Vay be!..

Ne günlere kaldık.Yani devlet sizleri özel görevlendirme ile terörist başına elçi gönderecek.

11 Saatlik görüşmede, çözümün ucunu gidip Öcalan’ı ziyarete  bağlamışlar.

Sanki onun yeterince ziyaretçisi yokmuş gibi, birde siz gidin görüşün.

Hatta HDP heyeti ile gidin, masrafları bölüşürsünüz.

Neyse…

Hükümet kanadı iyi niyetli olarak terörün bitmesi için bir şeyler yapmak istiyor.Ancak; anlaşılan masaya oturduğu kişileri yanlış tayin etmiş.

Çünkü bu heyet maksadını aşan cümleler kurmaya başladı. Bu fikirler akıllı insanlardan çıkmaz.

Terörü bitirmek için sizi muhatap alıp fikrinizi soranlara birkaç kişi adına değil; büyük Türk Millet’i adına cevap verin.Cümle kurarken de bu millet ne düşünür diye bir  sorun kendinize.

Milletin onurunu, milli ve manevi değerlerini ayaklar altına almaya gerek yok.

Akıllı olduğunuzu dağdan inen bazı siyasilerin isteklerine taşeronluk ederek gösteremez siniz.Akil insanlar olarak, bunca olan bitenden sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin istikbalini  terörist başı ile yapılacak görüşmelere bağlıyorsanız, bunu da kendinize görev edinmişseniz size denilecek tek sözüm var:

Çok güzel çalışıyorsunuz, Allah muhabbetinizi artırsın…