Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri ‘Aksaray Üniversitesi Öğrencileri Geleceğe Işık Tutuyor’ adlı kampanya kapsamında Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'nda öğrencilere dağıtılan kırtasiye setini sınav çıkışı toplayarak köy okullarına gönderiyor.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri hafta sonu gerçekleştirilen YGS'de ÖSYM tarafından ücretsiz dağıtılan kalem, silgi ve kalemtıraştan oluşan kırtasiye setini sınava giren öğrencilerden sınav çıkışında toplayarak köy okullarına gönderdi. Projeye sınava giren öğrencilerden de büyük destek geldi. Proje kapsamında Aksaray’da 6 okuldan toplam 425 adet kırtasiye seti toplandı. Toplanan kırtasiye setlerinin Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Karacadağ İlkokulu’na en kısa sürede ulaştırılacağı belirtildi. Bütün Türkiye’de aynı davranışları beklediklerini belirten vatandaşlar, öğrencilerin kampanyasını tebrik etti.

Kampanya sorumlusu Hakan Gücün, “Ben Aksaray Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda Halkla İlişkiler Bölümünde okuyorum. Bu projeyi bir kaleme dahi ihtiyacı olan köy okullarındaki öğrenciler için yaptık. Bundan sonraki amaçlarımız bütün okullara yayılmak ve ihtiyacı olan tüm gençlerimize eğitimde ışık tutmak için yapıyoruz” dedi.