Bordo Mavililer maçı kazandı, Abdulkadir Ömür’ü kaybetti

Trabzonspor Süper Lig'in 20. haftasında evinde Konyaspor'u ağırladı. Oldukça soğuk bir havada oynanan karşılaşama da maça iyi başlayan taraf Konyaspor oldu. İlk 10 dakikada 2 net pozisyonlarını Uğurcan’a takılan Yeşil Beyazlı takım daha sonra temposunu kaybetti. 14. Dakikada Trabzonspor ilk çitti atağını gerçekleştirdi. Konyaspor defansın hatasında Ekuban topu kaptı, ceza sahasına girerken pasını verdi; Nwakaeme uzak köşeye vurdu top az farkla auta gitti. Bu dakikadan sonra Trabzonspor oyuna ağırlığını koydu. 20. dakikada Abdülkadir Ömür'ün müthiş ara pasında Serkan çizgiye doğru yaklaşırken yerden ortaladı, arka direkt Nwakaeme topu boş ağlara gönderdi. Bu golle Trabzonspor 1-0 öne geçti. Tam her şey Trabzonspor için yolunda giderken Trabzonspor atağında Adülkadir Ömür rakip ceza sahasına yaklaşırken Ömer Ali'nin faulüyle yerde kaldı. Ömer Ali sarı kart gördü. Pozisyonda yerde kalan Abdülkadir Ömür sakatlanarak sağlık ekipleri tarafından oyun alanından alındı.26. dakikada Abdülkadir Ömür yerine Flavio oyuna dahil oldu. Bu sakatlık Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın oyun planlarını değiştirdi. Kalan sürede daha çok kanatları kullanan Trabzonspor pozisyonlar bulsa da başka gol atamadı ve soyunma odasına avantajlı gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısı da ilk yarı gibi başladı. Daha çok orta saha mücadelesi şeklinde başlayan ikinci yarının başında Konyaspor iki pozisyondan faydalanamadı. Atamayana atarlar misali, 56. Dakikada Nwakaeme'nin pasında Flavio ceza sahasına girerken vurdu topu köşeden Konyaspor ağlara gönderdi. Bu golle Trabzonspor farkı ikiye çıkardı. Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Flavio, 2015 yılından sonra ilk golünü Konyaspor'a attı. Skor avantajı ile oyun hâkimiyetini yeniden yakalayan Bordo Mavililer Bu golden 4 dakika sonra Djaniny ile altıpasa indi Nwakaeme ile duvar pasında kaleci Eray ile karşı karşıya kaldı. Djaniny pozisyonda yatan kaleci Eray’ın üzerinden topu ağlara gönderdi farkı 3'e çıkardı. Soğuk havada ikili, mücadelelerin ser geçtiği karşılaşmada 87. Dakikada Konyaspor Shengelia ile bir gol buldu. Trabzonspor Kendi sahasında Konyaspor’u 3-1 lik skor ile farkla mağlup etti.

Bu Karşılaşma ile 61. kez Trabzonspor forması giyen Abdülkadir'in yerine ilk kez forma giyen yeni transfer Berat karılaşmanın son bölümlerimde görev yaptı. Genç oyuncunun heyecanı gözlerinden okunuyordu. İnşallah oda abileri gibi uzun süre bu camiaya başarı ile hizmet eder. Bellik Konyasporlu oyuncular bu karşılaşmaya futbol oynamaya değil Trabzonspor’u kırmaya gelmişler. Birçok pozisyonda Yeşil Beyazlı oyuncular kayarak bilge yaptıkları vuruşları hakem Abdulkadir Bitiğen tarafından kartlar pas geçildi. Sonucunda Trabzonspor maçı kazandı ama Abdulkadir Ömür’ü kaybetti. Son 3 maçta iyi bir performans ortaya koyan Abdulkadir Ömür umarım ciddi bir sakatlık yaşamaz ve kısa zamanda formasına kavuşur.

Son olarak her geçen hafta daha net anlaşılıyor ki, Abdullah Avcı takım üzerimdeki etkisini arttırarak doğru işler yapıyor. Keşke Trabzonspor ile yolları daha erken kesişseymiş.