Devlet 18 yaşında…. Trabzonspor; Sinan Zengin yaşında..

Devlette şöyle bir içtihat vardır.

Devlet hep 18 yaşındadır.

Kamuda çalışan okurlarım bilir. Bazı görevliler öyle bir konumdadır ki, sanırsın o gitti mi, işler aksar, yürümez çöker.

Oysa devlet hep 18 yaşındadır.. Giden gider, gelen gelir. İşler yürür.

Devlet gibi özel kurumlar da 18 yaşındadır. Hiçbir CEO ya da profesyonelin kaderi kurumlarla kadim değildir.

De, bu genel görüş anlayış ve kabullenmiş gerçek, Trabzonspor için geçerli değil.

Trabzonspor’un Genel Müdürü Sinan Zengin ile ilgili yönetimlerde şöyle bir kanaat hakim.. O giderse, Trabzonspor batar, tökezler işler yürümez.

Yıllar önce rahmetli Sinan Zengin konumundaki İsmet Güner için de aynısını derlerdi.. Güner rahmetli oldu Trabzonspor’da işler yürüyor.

Sinan Zengin, her yönü ile kendini yetiştirmiş olduğundan böyle bir özelliği olabilir  ki, oluyor.
Bir ara İbrahim Hacıosmanoğlu Zengin ile yolları ayırdı.. Zengin, Trabzonspor’dan gitti, mahkeme kararları ile yüklü tazminatlar aldı, sonra yine İHO döneminde geri döndü. İHO attı, sonra İHO yine aldı..

Sinan’da bir sır var.

Sinan’da bir gizem var.

Sinan’da bir değer var.

Sinan’da bir vazgeçilmez özellik var.

Sinan öyle ketum ki.. Bu kadar sene en kritik görevde ama gündemde hiç değil.. Bunu da başarıyor.

Sahi, Sinan Zengin nasıl bir yetenek, nasıl bir iş bitiricilik, nasıl bir bilgi birikimi var ki, es kaza başına bir şey gelse bir anda ortalıktan kaybolsa Trabzonspor çökecek

Ali Babacan bir gün, seçim kazanırsa..

Ali Babacan ile dün kahvaltıda bir araya geldik.

O’na, eğer önümüzdeki seçimlerde Ak Parti çok az oy farkla kazanırsa, her türlü oyunu oynar iddiasını açmasını istedim..

İstanbul Büyükşehir seçimlerini örnek gösterdi.. R.Tayyip Erdoğan 10 bin oyla seçim mi kaybedilir diyerek, seçimleri iptal ettirdi..

Dedi.

Babacan buradan hareketle önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimleri az farkla sonuçlanırsa, Ak Parti her türlü operasyonu çeker, onun için seçimleri farklı kazanmalıyız.

Bu söylemi tehlikeli bir söylem.. Ve iç karışıklığa davetiye çıkarır.. Babacan’ın bu söylemini gözden geçirmesi gerekir.

Gelelim Babacan ile birlikte niye fotoğraf çektirdiğime.

Azer Benli ANAP il başkanıyken bizi alır, Mesut Yılmaz ile görüştürürdü. Ya Başbakanlık makamında ya konutta.

Eyüp Aşık, milletvekiliyken bizi alır Turgut Özel ile buluştururdu.

Akif Hamzaçebi, partisinin gurup başkanı olduğunda bizleri Ankara’ya çağırdı. Mecliste misafir etti. Gurup toplantısına getirdi sonra, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştürdü

Cafer Hazaroğlu, il başkanıyken Deniz Baykal ile görüştürdü.

Mehmet Çakıroğlu milletvekiliyken, yasaklı Süleyman Demirel’in Güniz sokaktaki evine getirdi, Demirel’le müthiş röportaj yaptık.

AK Parti kurulurken, R.Tayyip Erdoğan Trabzon’a geldi. Asım Aykan belediye başkanı..

Makamında içinde benim de olduğum bir grup gazeteci ile sohbet etti. Yerel medyayı övdü..Genel medyanın kendisine karşı tavrı olduğunu söyledi. Yerel medya sayesinde halka kendimizi anlatacağız dedi.

Öyle de oldu.

2002’de iktidara geldi.

O günden bu güne, Ak Parti’nin yereldeki bir dinamiği, ne il başkanı ne milletvekilleri Trabzon’dan yerel medya mensubunu Erdoğan ile görüştüremedi.

2002’den bu yana  Erdoğan; övdüğü bizimi için değersiniz dediği Trabzon yerel medyası ile bir araya gelmedi. Özel röportaj randevusu vermedi.

Bir ara yolum Külliyeye düştü.

Zamanın basın müdürü Lütfullah Göktaş’a odasında dedim ki, “Ben Cumhurbaşkanımız ile özel bir söyleşi yapmak istiyorum.. Yerel medyadanım..”  Cevabı şöyle oldu..

” Öyle çoksunuz ki seni görüştürsem arkası gelmez..”

Ama Cumhurbaşkanı partiyi kurarken Trabzon’da yerel medya için böyle konuşmamıştı..

Ali Babacan’la ayak üstü sohbetimde bunları  anlatım.

Sonra, birlikte fotoğraf çektirelim yarın Cumhurbaşkanı, ya da başbakan olursanız, randevu  talebinden önce size bu fotoğrafı göndereceğim dedim.

Cevabı, il başkanını işaretleyerek “Benim il başkanım, seni benle görüştürür.. Merak etme” oldu..

Hadi bakalım.. Öyle mi olacak..?

İFŞA EDİYORUM..

Olamaz, ama oldu..Burası, KTÜ Farabi Hastanesi yolunda Belediye otobüslerine ait özel durak.. Bariyerli.. Ama, benim insanımı her şey vız gelir. Otobüs durağı otopark olmuş..Böyle bir vurdumduymazlık olamaz.. Otobüs durağı orası.. Ve bariyerlerle korunuyor olsa da benim insanım oraya arabasını çeker..

ZAYTUNG

Taliban Sözcüsü: ‘'Ülke nasıl kuruluyordu lan?!''