Amazon'da satış yaparak para kazanmak 2022 yılının yeni girişimcilik trendleri arasında yer alıyor. Öyle ki, özellikle dolar kurunun TL karşında değer kazanması ile birlikte artık dolar ile iş yapanlar daha iyi şartlarda gelir elde edebilmektedir. Bu içeriğimizde Amazon'dan nasıl para kazanılır, Amazon'dan para kazanmak mümkün mü, Amazon'da sermayesiz para kazanılır mı gibi soruların yanıtlarını araştırdık.

Amazon, bilindiği gibi Dünyanın en büyük e-ticaret platformudur. Amazon, bir online pazaryeri olmasının yanı sıra mükemmel büyüklükte bir şirkettir. Hizmet verdiği ülkelerde depolarının olması, kargo sürecini kendilerinin yürütmeleri, A-Z müşteriyi koruyan katı yasaları ile birlikte Amazon'u diğer firmalardan ayıran en temel özelliklerinden birisidir. Prime yani aylık abonelik şeklinde sunduğu hizmeti bile milyonlarca müşteriyi Amazon'da alışveriş yapmaya teşvik etmektedir. Türkiye'ye de yakın zamanda giriş yapan Amazon, öngörülebilir bir biçimde Türkiye pazarında da büyümeye devam etmektedir

Amazon'dan Nasıl Para Kazanılır?

Amazon'dan para kazanmak için öncelikle Amazon Seller Central hesabı yani online mağazanızın olması gerekmektedir. Sadece bir mağazaya sahip olmanız tabiki de yeterli değildir. Amazon'un satış kurallarını en ince ayrıntısına kadar öğrenmeli, hangi yöntemle satış yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Amazon'da satış yöntemleri ise şunlardır:

Dropshipping: Stoksuz Satış

Amazon'da en çok kullanılan satış yöntemi dropshippingdir. Özellikle son yıllarda gençler arasında yaygınlaşan Amazon Dropshipping iş yöntemi ile pek çok kişi istediği finansal özgürlüğüne ulaşmıştır. Bununla beraber satış kurallarına hakim olmayan pek çok kişinin de hesabı suspend edilerek kapatılmıştır. Dropshipping ile satış yapma yöntemini kısaca anlatmak gerekirse, Amazon Amerika deposunda satışta olan ürünleri Kanada, Avusturalya, Japonya, İngiltere, Almanya, Arap Emirlikleri gibi mağazanıza yükleyerek satış geldikçe ürünü satın alıp gönderme işlemidir. Yani ürünleri satın almadan kendi Amazon mağazanıza yükledikten sonra "satış gelirse" ürünü alıp gönderme sürecidir.

Yüksek sermaye gerektirmeyen bu iş modelinde ortalama kar oranı ise %10 ile %30 arasındadır. Yapılacak hamleler, izlenecek yol haritanız, stratejiler kar oranınızı daha yükseklere çıkarabilmektedir. Amazon danışmanlık firması olarak hizmet veren Markazon Danışmanlık, size online birebir eğitimlerle beraber Amazon'da satış yapma sürecini A'dan Z'ye öğretmektedir. Ayrıca Amazon hesap işletim ortaklığı ile mağazanızı açıyor, tüm süreci Markazon Danışmanlık yönetiyor. Bu süreçte sizin için yapmanız gereken teş şey satışlarınızı izlemek ve ay sonu gelen paranın hesabını yapmak kalıyor. İstanbul Anonim Şirketi bünyesinde hizmet veren Markazon Danışmanlık firması merkezi Mersin’de bulunan Capital Ticaret Merkezi’ndedir.

Markazon Danışmanlık, Mersin’in merkezinde yer alan Capital Ticaret Merkezi’nde hizmet vermektedir. Firmaya markazon.com.tr veya amazon-danismanlik.com sitelerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

FBA: Amazon'a Ürün Göndermek

FBA, Amazon depolarına ürettiğiniz ürünü göndererek satış yapma sürecini kapsamaktadır. Bu süreçte markalı olarak size ait olan ürünü Amazon depolarına göndererek Amazon mağazanızda ürünü satışa sunabilirsiniz. FBA çok uzun bir süreç olduğundan dolayı pek tercih görmese de kar oranları dropshipping'den kat kat daha yüksektir. Eğer FBA ile satış yapmak istiyorsanız mutlaka bir danışmanlık firmasından birebir FBA danışmanlığı almalısınız.

Amazon'da Sermayesiz Para Kazanılır Mı?

Günümüzde hiçbir işten sermaye olmadan bir para kazanamazsınız. "Sıfır sermaye ile Amazon'da para kazanacağım" diyorsanız bu işi araştırmaktan ve iş yapma hayalinden uzak durun deriz. Hangi girişimciye bakarsanız bakın başlangıçta az da olsa bir miktar bu iş için sermaye koymuşlardır. Amazon'a ne kadar sermaye ile başlanır derseniz ilk aşama için 1.000 Dolar sermaye yeterli olarak görülebilir. Tabi bu parayı işleyişi öğrenmek için kullanacak ve sonraki aşamada sermayeyi arttıracaksanız bu miktar yeterlidir. Yoksa sadece bin dolarla da bu işin sürdürülebilirliği olamaz.