Ankara Büyükşehir Belediyesi, serinlemek için kavşak ve meydanlardaki süs havuzlarına girmenin tehlikeli olduğu konusunda çocukları uyardı. Büyükşehir belediyesi, havuz kenarlarına yerleştirdiği, ’Süs havuzuna girmek tehlikeli ve yasaktır’ levhalarıyla da ailelerin dikkatini çekiyor.

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir Belediyes’nin Ankara genelindeki kavşak ve meydanlara kurduğu çok sayıda dekoratif havuzun, çocuklar tarafından yüzme havuzu gibi kullanılması nedeniyle, havuz kenarlarına dikkat çekici, sempatik uyarı levhaları yerleştirdi. Levhalara ’suda çırpınan çocuk’ figürü ve ’Süs havuzuna girmek tehlikeli ve yasaktır’ ifadesiyle uyarı yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ailelerden çocuklarını süs havuzlarından uzak tutmalarını isterken, dekoratif havuzların bakımlarının periyodik olarak yapılmasına karşın, havuza girilmesinin tehlikeli olduğunu kaydetti. Yetkililer, "Her olasılığı dikkate almamız gerekiyor. Havuzlarda elektrik kaçakları her zaman mümkündür. Çocuklarımızı hem boğulma tehlikesinden hem de olası elektrik kaçaklarından korumak için kent içindeki süs havuzlarından uzak tutmalıyız" dedi.