Ankara Büyükşehir Belediyesi kuraklık tehlikesine karşı çevre dostu projelerine hız kesmeden devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Dikmen Vadisi içerisinde yer alan 1’inci, 2’inci ve 3’üncü etapta bulunan ancak yıllardır arızalı olan ve çalıştırılmayan havuzların bakım, onarım ve yalıtımını elden geçirdi. Yapılan çalışmalar sonrasında Başkentlilere görsel şölen sunan havuzlarda, önemli ölçüde su ve enerji tasarrufu sağlandı.

Büyükşehir Belediyesi, kuraklık tehlikesine karşı aldığı önlemler ve çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, yağmur ve yüzey sularının depolanmasının ardından mevcut havuzların da su kaybını önlemek için seferberlik başlattı.

Su ve enerji tasarrufu sağlanırken görsel şölen sunuldu

Dikmen Vadisi içerisinde bulunan 1’inci, 2’inci ve 3’üncü etapta yer alan ancak uzun süredir arızalı olan, çalıştırılmayan ve yaklaşık 34 bin metrekarelik alanda yer alan havuzlar için harekete geçen Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, 3 ay içerisinde havuzların bakım, onarım ve yalıtım çalışmalarını tamamladı. Yapılan çalışmalar kapsamında alan içerisindeki yalıtım problemleri ve su kaçakları tespit edilerek, yaklaşık 34 bin metre su yalıtımı yapıldı. Havuzların tüm su doldurma ve boşaltma hatları yenilenirken, fıskiyelerin bakım ve onarımı da tamamlandı. Çalışmaların ardından yenilenen havuzlar Başkentlilere görsel şölen yaşatırken, önemli ölçüde su ve enerji tasarrufu sağlandı.

Su tasarrufunu önceleyen çalışmalarla havuzlar yeniden devreye sokuldu

Yapılan çalışmalarla ilgili konuşan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığında görevli mimar Özlem Başoda, şu bilgileri verdi:

“Buradaki havuzlarda çok uzun zamandır su kaçağı sorunu vardı. Bunları önlemek amacıyla bir çalışma başlattık. Bu çalışmalarla çok ciddi bir su israfının önüne geçmiş olduk. Havuzlardaki su kotunu düşürdük, su kaçaklarını tespit ederek bunlara müdahalelerde bulunduk. Elektrik aksamını yeniledik. Fıskiye sistemlerini aktif hale getirdik.”