Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Macunköy’deki Kentsel Yenileme Projesi’nin hak sahiplerine yeni evlerinin anahtarlarını teslim etti. Düzenlenen törende vatandaşlar evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

254 DAİRE TESLİM EDİLDİ

Yenimahalle Belediyesi’nin TOKİ işbirliği ile gerçekleştirdiği kentsel yenileme projesinin ilk etabı tamamlanarak hak sahibi olan 254 aile yeni evlerine kavuşturuldu. Toplam 18 bloktan oluşan Macunköy’deki kentsel yenileme projesinin ikinci etabında da sona gelindi. Kısa bir zaman sonra tamamlanacak olan ikinci etapta 275 konuttan 107 tanesi hak sahiplerine teslim edilecek. Arazi sahibi vatandaşların gelir durumuna ve arazilerinin büyüklüklerine göre projelendirilen 2+1 ve 3+1 dairelere toplamda 361 hak sahibi kavuşacak.

YENİMAHALLE’DE GÖVDE GÖSTERİSİ

Projenin başlatılmasından bu yana Yenimahalle Belediyesi’nden kira yardımı alarak herhangi bir mağduriyet yaşamayan vatandaşların, yeni evlerine kavuştukları tören renkli görüntülere sahne oldu. Törene, Yaşar’ın yanı sıra Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Başar Bal, TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut, CHP İl ve İlçe Yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Geçtiğimiz aylarda kuraları çekilerek yerleri belirlenen vatandaşların yeni evlerine kavuşmalarının ardından yaşadıkları mutluluk görülmeye değerdi.

ÖNCELİK BARINMA HAKKI OLDU

Anahtar teslim töreni öncesinde konutları TOKİ Başkan Yardımcısı Bulut ile birlikte inceleyen Yaşar, vatandaşlara yeni dairelerinin anahtarlarını bizzat teslim etti. Konuşmasında, vatandaşların en temel haklarından birisinin barınma hakkı olduğunu vurgulayan Yaşar, sosyal belediyeciliğin ilk kuralının vatandaş hakkına saygıdan geçtiğini vurguladı. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Yaşar, özetle şöyle konuştu:

İKTİDAR-MUHALEFET KAVGASI YAPMADIK

“Devlet kurumlarının birbirleri ile olan kavgasının cezasını vatandaşlar çekiyor. Biz Yenimahalle’de iktidar-muhalefet kavgası yapmadan hizmet vermek için çalışıyoruz.Yenimahallelileri modern konutlara kavuşturmanın gururunu yaşıyoruz. Bu onurlu hizmeti gerçekleştirmemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

MEHMET AKİF ERSOY’DAN MÜJDELİ HABER

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bin 92 tane gecekonduyu yıkarak dev bir kentsel dönüşüm çalışması yaptık. Ağustos ayı sonunda bu bölgedeki hak sahiplerimiz de yeni evlerinin anahtarlarına kavuşacak. Biz göreve geldiğimizden bu yana Yenimahalle’yi gösterişle değil kalıcı eserlerle donattık, donatmaya da devam edeceğiz. Yurttaşlarımıza aileleriyle sevdikleriyle birlikte yeni evlerinde huzurlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum.”