Trabzonspor’un 2-1 mağlup olduğu Antalyaspor maçının kısa bir hatırlatmasını yaparak başlayalım istedim.

Sol tarafta Peres oynamıştı.  Bakasetas hazır değildi 11’de idi. Siopis neden 11’de yoktu diye eleştirmiştik. Dorukhan’da sağ bek oynamıştı, Peres var iken. Nwakaeme’de sakatlanmıştı, yerine giren Yusuf Sarı’da rezaletti. Yani mağlubiyet kaçınılmaz olmuştu.

Peki ne demiştik biz: “Antalyaspor maçından dersler çıkartılması gerekiyor” Aynen de öyle olmuş. Hem de Hatayspor’a karşı sakat olan Nwakaeme’nin yokluğuna rağmen… Abdullah hoca şöyle yaptı. 11’ni. Nwakaeme’nin yerine Djaniny’’i koydu. Denswil ve Hamşik’e de Djaniny’e destek verdirtti. Bu üçlü çok iyi oynadı.

Dorukhan orta sahaya alındı. Peres’de kendi yerinde oynadı. Zorunluluktan bu maçta yerine oynamayan tek kişi vardı o da Bakasetas’tı… Fakat o da, zaman zaman içeriye ani girişler yaptığı için hiç sırıtmadı. Yani, demek istediğim şudur. Doğru işler yaptığınızda kazanmama ihtimaliniz kesinlikle yoktur. Anladınız siz beni…

Abdullah Avcı doğruları yapınca Hatayspor’u adeta ezdi geçti diyebiliriz. Trabzonspor, gerçekten de Hatay’a karşı çok iyi oynadı. Maça öyle istekli ve arzulu başladılar ki, Hatay’ın inanın bir ara aklı başından gitti. Djaniny’in müthiş performansını gösterdiğini de ayrıca söylememiz gerekiyor. Attığı gol vardı ya, inanın jenerik güzelliğindeydi. Denswil’i de unutmadık. Cornelius’a attırdığı golde harikaydı. mutlaka izleyin derim…

Edgar’ı da Hatay maçında çok istekli gördüm. Antalya maçında penaltıya sebebiyet vermişti. Belli ki bu maçta telafimi yaparsam yeniden herkesin gönlünü kazanırım düşüncesindeydi. Bu kez hatasız oynadı Edgar’da. Yani yazının toplamına baktığımızda Özkan Sümer’in dediği aklımıza geliyor:  ‘Arkadaşlar doğru tektir, tabi doğru iş yaparsanız’… Demek ki doğruları yaptığınızda önünüze çıkar tüm engeller aşılabiliyormuş… Nokta..

Trabzonspor taraftarlarını da kutlamak gerekiyor, yağmura ve soğuk havaya rağmen takımlarını yanız bırakmadılar, Hatta 27’inci dakika da Gaziantepspor’a selam bile gönderdiler. Neyse, Hatayspor ikinci hızlı başladı. Dk 46’da Uğurcan’ın kurtarışını ancak ve ancak onun becerisindeki bir kaleci yapabilirdi, o da zaten bunu yaptı. Devamında da Trabzon defansının bir anlık dalgınlığı bordo-mavililere az kaldı, pahalıya mal oluyordu ama akıllıca o tehlikeli pozisyonda önlendi..

Sonuç olarak, Trabzonspor’un bu ligdeki rakibi kesinlikle ve kesinlikle kendisidir. Hata yapmadıkları takdirde bu yolun sonu kesinlikle şampiyonluktur. Tek bir hata yaptılar şu ana kadar o da Antalyaspor maçıydı. Ders alındığına göre sorun yoktur diyorum başka bir şey demiyorum. Ligin ilk yarısının bitimine son iki hafta kaldı. Altay ile İzmir’de Başakşehir ile de Trabzon’da oynayacak. Eğer bu maçları bordo-mavililer kayıpsız geçer kazanırsa ikinci yarıda Trabzonspor’u kimse tutamaz, demedi demeyin.

Abdullah Avcı oyun içinde oyun oynadı. Hatay gelmeye başlayınca akıllı değişiklikler yaptı. Yorulan Djaniny’in yerine Abdülkadir Ömür’e görev verdi. Bakasetas’ı da riske etmedi tekrar sakatlanır diye. Siopisli orta sahayı daha da kuvvetlendirdi. Yani Hatay’ın direncini de böylece kırmış oldu.

Not: Abdullah Avcı’ya bir önerimiz olsun. Sevgili hocam, bu lig uzun bir maraton…. Gel sen Abdulkadir Parmak’ı kazan. Oynat onu. Oyuncu kaybetmek kolaydır, önemli olan oyuncuyu kazanmaktır. Ne kaybedersin ki… O’nu 5 dakika ile sınırlandırma…