Trabzonspor kendi sahasında Gaziantep FK takımını konuk etti. Trabzonspor’da Gaziantep FK maçı öncesi beklenmedik gelişmeler yaşandı. Bordo Mavililer de 3 oyuncunun hastalığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Arda Akbulut, Serkan Asan ve Lewis Baker Gaziantep FK karşılaşmasında forma giyemediler. Sağanak yağış altında oldukça soğuk bir hava da oynana karşılaşamaya hızlı başlayan taraf Trabzonspor oldu.

İlk 10 dakika özellikle sol kanattan Nwakaeme ile birçok pozisyon buldu. Bu pozisyonlarda sanırım kimse Gaziantep FK sağ beki Oğuz Ceylan yerinde olmak istemezdi. Nwakaeme her topu aldığında Oğuz Ceylanın suratı sonra kendi şekilden şekille girdi. Ama Bordo Maviler bu pozisyonlarda topu Gaziantep FK kalesine sokacak son vuruşları yapamadılar.

Bu periyottan sonra Gaziantep FK Trabzonspor kalesine yüklenerek birçok pozisyon yakalasalar da Uğurcan’ı geçemediler. Karşılaşmanın 33. dakikasında Trabzonspor gole çok yaklaştı. Flavio soldan ceza sahasına girdi pasını göndermek isterken rakibine çarpan top önünde kaldı vuruşunda top az farkla direğin dibinden auta gitti. Sonrasında Djanini ve Ekuban ile pozisyonlar bulsa da bunlardan faydalanamadı.

İlk yarıda Trabzonspor’da Flavio, Djanini ve Marlon takımın en enerjik isimleri idi. Ekuban son haftalarda olduğu gibi vasat bir oyun sergiledi, özeliklerde pozisyonlarda kaleye uzak kaldı. İki kalecinin performansı ile ön plana çıktı. Gaziantep FK adına ilk yarıda yakardıkları kontra ataklarda Kevin Mirallas ile golü bulması an meselesi idi ama olmadı.

İkinci yarıda Gaziantep FK tamamen kapandı. Gaziantep FK’nın yaptığı defans’a etten duvar örmek deniliyor.

Normalde  3 lü  defans hattıyla hücum futbolu oynayan Gaziantep FK  bu maçta defansı 5 ledi. 5 savunmacıya ilaven 3 oyuncusu da yayın üzerinde bulunana Kırmızı siyahlılar 8 kişi ile  çakılı defans yaptılar. Tüm oyun planları Trabzonspor’un kaybettiği topları çabuk ataklarla cıkıp gol bulup kapanmak olan bir takım izledik. Ligimizde bu tür bir takımların bu kadar puan toplaması hayret verici.

Oyun planı tamamen rakibi bozmak olan takımlar Türk futboluna bir şey kattığını düşünmüyorum. Trabzonspor bu oyunda elindeki toplarla mehter takımı gibi hücum ediyor. Buda rakibin işine geliyor. Oyun temposuz olsa da Trabzonspor’un her atağı planlı ve sabırlıydı. Defans arakasına yapılan koşuların sürekli tekrarlandı. 5-4-1 oynayan rakibe karşı yapılması gereken 'rakip takımı hareket ettirme' paslarının harika yaptılar.

Ve gol geldi. Hazırlanış açısından harika bir gol oldu. Karşılaşmanın 67. Dakikasında Nwakaeme'nin ortasında defans arkasına sarkan Flavio kafayla müthiş bir pas attı. Bakasetas topu önce sol ayağı ile düzeltti sonra sağ ayağı ile Gaziantep FK ağlara gönderdi. Çilingir maçın kilidini yine açtı. Gol sonrası Gaziantep FK Trabzonspor kalesine yüklendi. Bu atakların birinde Nwakaeme gördüğü ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Karşılaşmada başka gol olmayınca Fırtına sahadan 1-0 galip ayrılmayı başardı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 45'e yükselterek 4. sıradaki yerini korudu. Bordo mavililer böylece maç fazlasıyla liderle aradaki puan farkını 3'e düşürdü. Trabzonspor zirve yürüyüşüne devam etti. Takımı bu oyun seviyesine getiren Abdullah Avcı, bu başarıda takdiri fazlasıyla hak ediyor. Berat, Bakasetas ve Yunus gibi doğru transfer hamleleri ile takımı bir üst seviyeye taşıdı.

Ama Flavio'yu ayrıca tebrik etmezsek sanki haksızlık olur. Flavio yeterince övülmüyor, biraz da Flavio övelim. Çünkü sezon başı çok yerdik. Tam bir takım oyuncusu oldu. Defans desen var, hücum desen de var, pres desen var boş kuşu desen var. Gözü kapalı ilk 11 yazılacak ender oyunculardan oldu. Topla ya da topsuz çevik, atik ve gereği kadar tatlı sert.