R.Tayyip Erdoğan ve milletvekilleri!

Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan partisinin İstanbul il kongresinde yaptığı konuşmada özellikle Cumhurbaşkanlığında Erdoğan’a oy vereceğim, milletvekilliğinde vermeyeceğim diyen ve hatırı sayılır ölçüde bir orana sahip bu düşüncedeki partililere dönük ağır bir tahlili olmuştu.

Ancak gerek masaya yatan anket sonuçları.

Gerekse parti tabanının düşüncelerinin Erdoğan’a veriler ile gerçekçi bir şekilde aktarılmasından sonra Cumhurbaşkanı’nın herkesi rahatlatan, teşkilata yeniden hareketlilik getiren ve sokaktaki Ak Parti seçmenini umutlandıran şu açıklaması 24 Haziran seçimlerine ayrı bir muhteva katacak gibi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan bakın ne dedi.

“Açık ve net söylüyorum Ak Parti’ye vekil seçerken o bölgelerin vatandaşlarının nabzı benim için çok önemli. Çok titizlikle seçimler yapılacak…”

Bu sözün lokal olarak Trabzon’a yansıması olmayacak mı?

Kesinlikle olacak?

Bu sözden sonra, belki de 2002’den bu yana ilk kez Trabzon özelinde de tabanın halkın sokağın tercihi bu seçimlerde milletvekili tespitinde ve sıralamasında belirleyici olacak.

Zira, metal yorgunluk ile başlayan ve hantallaşan teşkilatların milletvekilliği ile ilgili tercihinde ciddi yanılmalar, yönlendirmelerin olabilirliliğini gören, sezen Erdoğan lider özelliğine yakışır bir tespit yaptı..

Vatandaşın nabzı.

Şimdi o nabız Ak Parti’nin çok profesyonel olduğu yöntemle ölçülüyor.

Mevcut milletvekilleri ve aday adaylığına başvurmuşlarda ve sıkı durun başvurmamışlar da bu ölçümün içinde.

Evet, Trabzon’da aday adaylığına başvurmamışlar da halkın nabzına soruluyor.

2002’de hiç ortalıkta yokken Faruk Özak’ın ikinci sırayı alması gibi.

Hiç adı sanı anılmazken 2018’in 24 Haziran’ın listesinde de bir Özak benzeri isim ve isimler listelerde olabilir.

O nedene bölge halkının nabzı diye tanımlanan güce karşı Ak Parti milletvekili adaylarının daha bir enformasyonunu geliştirmeli.

Teşkilatı bırak, sokağın nabzına bak.

Reis öyle diyor.

İFŞA EDİYORUM

Bundan böyle ifşa ediyorum başlığı ile bu köşede özellikle Trabzon trafiğinde absürt şekilde park yapanları buradan fotoğrafı ile birlikte kamuoyunun  vicdanına havale edeceğim.

Trabzon’da trafikle ilgili öyle skandallar yaşanıyor ki tepkisiz kalırsak daha çok mağdur olacağız.

Bu şehir trafik  magandalara teslim olmayacak. Yayaya saygılı olmayanları ifşa edeceğiz.. Yayanın hakkını gasp ederleri ifşa edeceğiz.

İşte ilk ifşa ettiğim o an.

Şu arabaya bakın..

Yaya kaldırımında park etmiş.

Yaya kaldırımı ya yaya kaldırımı.

Görsün bütün Trabzon

Okurlarıma çağrı: Sizde trafikte rastladığınız bu tür ihlalleri fotoğraflayarak whatsapp ihbar hattımız 0561 616 17 37 numaraya gönderebilirsiniz.

Kadın ve CHP ve Trabzon

Ak Parti’nin Trabzon’da 8 kadın milletvekili adayı var. 3 dönemdir de, kadın milletvekili var. Ak Parti bu anlamda Trabzon’da Cumhuriyet tarihinde ilk kez çok partimi döneme geçildikten sonra kadın milletvekili çıkartan kadın milletvekili kullanan bir parti.

Oysa, kadına önem verdiğini her fırsatta dillendiren CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde bir kadın milletvekili aday adayı yok.

Yazık..

Dedik Ak Parti’de 8, MHP’de 3, İyi Parti’de de iki kadın milletvekili aday adayı var..

CHP’de yok.

Ha, CHP’nin il başkanı kadın diyeceksiniz.

İyi ya işte kadın vekil adayı da olsun.

Ama CHP’nin aslan sosyal demokratları arasından bir kadın aday adayı çıkmadı.

Mecliste görmek istediklerim..


Emirhan Seçkin(MHP): Son derece dürüst. İlkeli bir ülkücü. 78 kuşağının temsilcisi. 12 Eylül’ün üzerinden tankla geçtiği 78 kuşağının yiğit evladı. Şimdi Trabzon’dan aday adayı. Tam bir halk adamı. Mütevazi. Hümanist, dost canlısı. Davasında hiç yalpalamamış, davasına hiç ihanet etmemiş, davası ile çile çekmiş bedel ödemiş. MHP tabanının tam kendisi.. Hali seçilebilecek sırada olsa da Trabzon’u TBMM’sinde temsil etse..

+++

Adnan Cevher(AK Parti): Deneyimli bir bürokrat. Devleti de biliyor. İşleyişini de. Artık bürokraside yapabileceği bir şey kalmadı. Milletvekilliği O’nun için ağır sorumluluk gerektiren ateşten gömlek. Bunu biliyor ama kendine güveni, sorumluluk duygusuna pik yaptırmış.

+++

Hatice Öztürk(Ak Parti): İdealist, bilgi birikimi bir hayli fazla. Akıllı, cesur, proje üreten Trabzon kadınını sembolize ediyor. Parti sorumluklarından hiç kaçmamış.Kimseye tepeden bakmıyor, sempatik. Siyasi anlamda donanımlı. Yeni döneme tam uyan bir şahsiyet..

+++

Hüseyin Örs(İYİ Parti): Artık her anlamda tam zamanı denilecek bir kulvarda. Herkesle rahat bir iletişim kuruyor. Vatandaşı anlıyor. Kucaklıyor. Gözünün içine baka baka konuşuyor. Alçak gönüllülüğünü hiç kaybetmiyor. Halkın adamı halkın içinden çıkan bir sima. Vekil olduğunda hiç değişmeyecek biri.. Neyse o

Niye çöküyor bu istinat duvarları…!

İlla bir ölüm olacak.

İlla bir can kaybı meydana gelecek.

Sonra Trabzon’da artık geleneksel hale gelmiş istinat duvarı çöküşlerini gündemimize alacağız.

Nedir bu ya.

Nerdeyse her ay bir istinat duvarı çöküyor.

Bunu kontrol eden yok mu?

Bodoslama mı yapılıyor.

Teknik bir zorunluluk yok mu?

Kontrol mercii kim?

Yoksa çöktü ne yapalım kader mi deniyor.

Bir istinat duvarı nasıl yapılır.

Teknik hesaplaması nedir?

Lüks sitelerin istinat duvarları Trabzon’da ha bire çöküyor.

Kim malzemeden çalıyor.

Bu çağda, inşaat sektörünün alabildiğine teknolojiyi sınırsız kullandığı bir dönemde;

-Kim maliyetten kaçıyor?

-Kim tekniği uygulamıyor?

-Kim yap gitsin dik gitsin diyor?

Kim..?

Ve devlet ne yapıyor..?

ZAYTUNG

Erdoğan'dan Bir Vaat de Rakip Adaylara: ''İnşallah seçilirsem 24 Haziran'dan sonra sizin mitingleri de televizyonlardan yayınlatacağız...''