Fenerbahçe, 2017-2018 sezonunda Trabzonspor'dan bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Mehmet Ekici ile yolları ayırma kararı aldığı iddia edildi. Tecrübeli oyuncunun yeni sistemde forma şansı bulamadığı göze çarpıyor. Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olurken 6 ay kadro dışı kalmayı göze alan futbolcu rotasını Bundes Liga'ya çevirdi. Bayern Munich ve Werder Bremen gibi takımlarda forma giyen tecrübeli ortsahanın, ocak ayında Bundes Liga ve takımlarından birine transfer olacağı söylentileri ortaya atıldı. Fenerbahçe ile 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunan oyuncunun sözleşmesini uzatması beklenmiyor. Gelecek teklifleri değerlendirecek olan Ekici'nin ilk tercihinin Bundes Liga olacağı söyleniyor. Tecrübeli Futbolcunun Almanya'dan bir takımla anlaştığı ve ocak ayında cüzi bir miktara transfer olacağı iddiaları yer alıyor.

Sözleşmesi uzatılacak mı?

Milli maç arasını değerlendiren menajerler, sözleşmesi biten oyuncuların sözleşmesini yenilemek adına yöneticileri sıkıştırmaya başladı. Bu isimler arasında yer alan oyunculardan birisi olan Nabil Dirar'ın menajeri, Damien Comolli'ye mesaj gönderen Faslı futbolcunun temsilcisi, sözleşmenin yenilenip yenilemeyeceğini sordu. Comolli'nin bu soruya henüz yanıt vermediği belirtildi. Ersun Yanal'ın Futbolcu hakkında yakın çevresiyle yaptığı konuşmalarda Ekici'nin tamamen form durumu ve aklındaki oyun planına göre kadro dışı bırakıldı öne çıkıyor. Fenerbahçe spor kulübün yeni sisteme uygun olmadığı belirtilen futbolcuyu gözden çıkardığı belirtiliyor. Yapılan açıklamada: "Mehmet'le teknik heyetin sorunları var, bu yüzden listeye yazılmadı" söylentilerinden dert yanan Yanal'ın, "Böyle bir şey olabilir mi? Mehmet benim eski oyuncum, buraya gelir gelmez de ilk formayı ona teslim ettim. Antrenörlükte bazen takım menfaati için böyle kararlar alınır. Kişisel hiçbir şey yok." ifadelerine yer verildi.

Antalyaspor'un Mehmet Ekici'ye teklif sunması söylentiler arasında

Trabzonspor'dan olaylı bir şekilde sarı lacivertli kulübe transfer olan Ekici'yle Antalyaspor'un ilgilendiği öne sürüldü 2,5 sezon içinde beklenen patlamayı yapamayan tecrübeli futbolcunun transferi için Bülent Korkmazın'da sıcak baktığı belirtildi. Kariyerinde yaşadığı sakatlıklarla gündeme gelen 29 yaşındaki futbolcu, geride bıraktığımız sezon ligde sadece 3 gol 1 asist (Asist nedir? için ve diğer iddaa bilgileri için bkz. ()) yapabildi.