Erzurum’un Aşkale ilçesine bağlı Tepsicik köyünde muhtarlık seçimi nedeniyle dün çıkan kavgada tarafları ayırmak isteyen bir kişinin vurularak öldürülmesi olayıyla ilgili 1’i köyün eski muhtarı 2 kişi tutuklandı.

Olay, dün sabah Tepsicik köyünde meydana geldi. Köy meydanındaki çeşmede amca çocukları Kasım K. ve Adem K., eski muhtar Hacı Osman Ü. (52) ile karşılaştı. Muhtarlığı 10 oyla kaybeden Hacı Osman Ü., Kasım ve Adem K.’ya muhtarlık seçiminde kendisine neden oy vermediklerini sordu. Bunun üzerine çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Seçimi kaybeden muhtar Hacı Osman Ü., tabancasıyla kuzenlerin üzerine ateş etti. Bu sırada tarafları ayırmaya çalışırken göğsünden vurulan 6 çocuk babası Hacı Halil Coşkun (60) olay yerinde öldü. Yaralanan Kasım ve Adem K. ise Erzurum'daki hastanelere sevk edildi.

Hacı Halil Coşkun'un cenazesi, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından Tepsicik köyünde toprağa verildi. Olayla ilgili jandarma ekipleri eski muhtar Hacı Osman Ü. ve hastanede tedavisi tamamlanan Kasım K.’yı gözaltına aldı. Erzurum Adliyesi’ne sevk edilen 2 zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.