Diyarbakır ve Şırnak’ta polis ile askere yönelik uzun namlulu ve roketli saldırı düzenlendi. Saldırılarda polise atmak istediği bomba elinde patlayan 1 kişi ağır yaralanırken, polise uzun namlulu silahla saldıran 1 YDG-H’li terörist öldürüldü.
Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde polis ekipleri ile terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması olarak bilinen YDG-H üyeleri arasında çatışma çıktı. Polis ekiplerine uzun namlulu silahla saldıran YDG-H üyeleri ile polis arasında çıkan çatışmada 1 YDG-H’li öldürüldü. Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi’nde ise polis ekiplerine El Yapımı Patlayıcı (EYP) atmak isteyen bir kişi elinde bombanın patlaması üzerine ağır yaralandı. Yaralı şahıs kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.
Şırnak’ın İdil ilçesinde ise dün gece meydana gelen iki büyük patlamanın ardından ilçe jandarma komutanlığına teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerin anında karşılık vermesiyle kısa süre devam eden çatışmanın ardından teröristler karanlıktan faydalanarak kaçtı. Ayrıca İdil ilçesi Turgut Özal Mahallesi mevkiinde seyir halindeki polis araçlarına da teröristler tarafından roketli saldırı düzenlendi. Saldırılarda roketlerin polis araçlarına isabet etmemesi olası faciayı önlerken, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.
(İHA)