Mersin’in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangını büyük oranda kontrol altına alınırken, yangında yaklaşık 100 hektar ormanlık alan zarar gördü.
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Koçaşlı ile Büyükeceli mahalleleri arasındaki kızılçam ormanında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangını, akşam saatlerinde büyük oranda kontrol altına alındı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan yangına Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 5 helikopter, 2 uçak ve 45 arazözle müdahale etti. Rüzgar nedeniyle yangının çevredeki evlere sıçrama ihtimali üzerine Kocaşlı köyündeki bazı evler tahliye edildi. Yangında köyün mezarlığı kısmen yanarak kullanılamaz hale geldi.
Koçaşlı köyü çevresinde yoğunlaşan yangın, ekiplerin yaklaşık 12 saat süren çalışması sonucu büyük oranda kontrol altına alındı. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangının köye sıçramaması için yoğun çaba harcarken, soğutma çalışmaları köy çevresinde devam ediyor.
Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gülnar ilçesi Büyükeceli ve Koçaşlı mahallelerinde sabah saatlerinde çıkan yangının, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sirayet ettiğini söyledi. Yangına hemen müdahale edildiğini belirten Baca, "Öğle saatlerinde rüzgarın lodosa dönmesi üzerine yangın batı taraflara da sıçradı. Bunun etkisiyle 100 hektarlık alan zarar gördü. Köyde herhangi bir can mal kaybı yok. Sadece köylülerin bir miktar badem ve zeytin ağacı bahçesi zarar gördü. Akşamda 5 helikopter ve 2 uçak gün batımıyla birlikte yerlerine dönecekler. Sabah saatlerinden itibaren kontroller devam edecek. Sabaha kadar soğutma çalışmaları devam edecek. Riskimiz kalmadı artık kolayladık. Mahallede hem mal hem can kaybının olmaması sevindirici. Kısmen kontrol altına alındı. Şu anda bir sıkıntımız yok" dedi.
45 arazöz ve 200 yangın işçisiyle yangına müdahale edildiğini aktaran Baca, "Hassas aletle ölçmedik ama 100 hektar alan olduğunu düşünüyoruz. Bunun içinde tarım alanları ve kayalık araziler de var. Bundan sonra yangın olmasın diye çalışmalarımız devam edecek. Vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.
(İHA)