İstanbul’un çeşitli ilçelerinde 11 günde 11 markete girip 11 bin 700 TL gasp yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, adliyeye sevk edildi.
Alınan bilgiye göre, Uğur A. (22) ve Emre A. (21), 28 Eylül ve 9 Ekim tarihleri arasında İstanbul’un Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Esenler, Bahçelievler ve Avcılar ilçelerinde girdikleri 11 marketten silah zoruyla 11 bin 700 TL’lik gasp yaptı. Şüpheliler ilk soygunda Sultangazi’deki bir marketten 600 TL, son soygunda ise Avcılar’daki bir marketten 2 bin 570 TL gasp etti. Gasp olayları ile ilgili soruşturma başlatan polis, gasp edilen marketlerin, çevredeki ev ve iş yerlerinin güvenlik kameralarından zanlıların kimliklerini belirledi. Yapılan teknik takibin ardından operasyon için düğmeye basan polis, şüphelileri Sultangazi’de saklandıkları evde kıskıvrak yakaladı. Şüphelilerin üzerinden bir adet kuru sıkı silah, 9 adet kuru sıkı mermisi ve 2 bin 370 TL çıktı.
Gözaltına alınan şüpheliler, Gayrettepe’deki Gasp Büro Amirliği’ne getirildi. Şüphelilerden Uğur A.’nın yağma, güveni kötüye kullanma, kasten yaralama ve hırsızlıktan toplam 17 suç kaydı bulunduğu, Emre A.’nın ise yağma, uyuşturucu bulundurma, hırsızlık, kasten yaralamadan toplam 12 suç kaydı bulunduğu tespit edildi. Gasp Büro Amirliği’ndeki işlemleri tamamlanan Uğur A. ve Emre A., bugün öğle saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

SİLAHLI GASP KAMERADA
Öte yandan, şüphelilerin gerçekleştirdiği bazı gasp anlarına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerasına yansıyan ilk görüntülerde, şüphelilerden biri Sultangazi’deki bir markette kasiyere silah doğrultup kasadaki paraları alıyor. Güvenlik kamerasına yansıyan ikinci görüntülerde, bir şüpheli yine Sultangazi’deki bir markete girip kasiyerden silah zoruyla kasadaki paraları alıyor. Güvenlik kamerasına yansıyan son görüntülerde ise, Gaziosmanpaşa’daki bir markete giren şüpheli, önce bir kasayı, daha sonra diğer kasayı silah zoruyla gasp ediyor.
(İHA)