Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 11 yaşındaki çocuk, tarlada çalıştıktan sonra dinlenmek için gittiği evde, annesi tarafından yatağında ölü bulundu.
Edinilen bilgilere göre, Eşen İlkokulu 5’inci sınıf öğrenicisi Burak Yaşar (11) sabah saatlerinde tarlada çalıştıktan sonra öğlen dinlenmek için İzzettin Mahallesi Yanıkkıyı mevkisindeki evine gitti. Öğle yemeğinin ardından ise uyumak için yattı. Saat 17.30 sıralarında evde uzun süre uyuyan çocuğunu uyandırmaya giden anne Nuray Yaşar, oğlunu yatağında hareketsiz şekilde yatarken buldu. Uyandıramayınca 112 Acil Servise haber verilirken, olay yerine gelen sağlık ekipleri, 11 yaşındaki çocuğun öldüğünü tespit etti. Sağlık ekipleri durumu jandarmaya bildirirken, cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekipleri Yaşar’ın öldüğü evde inceleme yaptı. Ceset, Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Acılı baba Fethi Yaşar, çocuğun sabah saatlerinde çalıştığını belirterek “Öğlen eve gelmiş yumurta yemiş başka bir şey yemeden yatağa yatmış. Akşam üstü annesi kaldırmaya çalışmış. Fakat uyanmamış. Çok hareketli bir çocuktu. Hepsi bu” dedi.
İzzettin Mahallesi Muhtarı Mehmet Yaşar da, olaydan dolayı çok üzüldüklerini belirterek “Akşam düğündelerdi. Sabah da çalışmış eve gidip yemek yiyerek yatmış. Ölüm sebebini biz de anlayamadık” diye konuştu.
(İHA)