Kartepe’de, 2001 yılında işlenen bir cinayet alkol masasında çözüldü. Olayın faili, içki masasında bir arkadaşına işlediği cinayeti itiraf etti.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 12 sene önce işlenen Ali Çağlar cinayetini çözmeyi başardı. Kartepe Köseköy İstasyon Mahallesi Mithat Paşa Caddesi üzerinde 12 Kasım 2001 tarihinde meydana gelen olayda, öğretmen Ali Çağlar (39) sopalarla dövülüp kaldırıldığı Kocaeli Devlet Hastanesi’nde iki gün sonra yaşamını yitirdi. Olaydan sonra jandarma ekipleri tarafından başlatılan soruşturmada bir bulguya rastlanamazken olayın failleri de yakalanamadı.

2009 yılında çıkarılan yasayla birlikte polis mıntıkasına geçen cinayetin peşini bırakmayan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışma sonucunda failimeçhul cinayeti aydınlatmayı başardı. İddiaya göre, Ali Çağlar, Fatma Kelleci (42) isimli kadınla evlendi. Bir süre sonra Çağlar ve Kelleci çifti boşanmaya karar verdi. Ayrıldıktan sonra Fatma Kelleci, Mustafa Derebaşı (48) isimli şahısla yaşamaya başladı. Daha sonra Mustafa Derebaşı’ndan ayrılan Fatma Kelleci, yeniden eski eşi Ali Çağlar ile barışarak aynı evde yaşamaya başladı.

Bu durumu hazmedemeyen Mustafa Derebaşı, iddiaya göre, yeğenlerine Ali Çağlar’ı evinin kapısının önünde sopalarla dövdürdü. Öldürülesiye darp edilen Ali Çağlar, kaldırıldığı Kocaeli Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

12 yıl boyunca failimeçhul cinayetlerin arasında yer alan Ali Çağlar cinayetiyle alakalı soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Fatma Kelleci’yi değişik zamanlarda ifadeye çağırdı. Verdiği her ifadede çelişkili cümleler sarf eden Kelleci’den polisler şüphelendi.

Fatma Kelleci'nin bir süre birlikte yaşadığı Mustafa Derebaşı ise bir gün arkadaşı ile alkol masasındayken Ali Çağlar’ı kendisinin öldürttüğünü arkadaşına itiraf etti. Derebaşı’nın çevresindeki şahısları da sorguya alan polis ekiplerine, arkadaşı cinayeti kendisinin işlettiğini söyledi. Bunun üzerine Mustafa Derebaşı, Fatma Kelleci ile birlikte E.D.,M.D., Y.D., C.D., R.K., A.D. ve B.D. isimli şahıslar gözaltına alındı.

TUTUKLANDILAR

Yeniden sorgulanan Fatma Kelleci, cinayeti Mustafa Derebaşı’nın işlettiğini itiraf etti. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 7 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, olayın azmettiricisi Mustafa Derebaşı ile Fatma Kelleci tutuklanarak cezaevine gönderildi.