Konya’nın Akşehir ilçesinde geçen yıl kurstan çıktıktan sonra kaybolan ve 4 gün sonra bir meyve bahçesinde boğularak öldürülmüş halde bulunan 13 yaşındaki Hatice Çiftçi cinayetiyle ilgili olarak yaklaşık 100 kişiden kan örneği alınmaya başlandı.

Akşehir’de geçen yıl 21 Aralık tarihinde kurs için gittiği etüt merkezinden çıktıktan sonra kaybolan 13 yaşındaki Hatice Çiftçi’nin cesedi 4 gün sonra bir meyve bahçesinde iple boğularak öldürülmüş olarak bulunmuştu. Cinayetten sonra jandarma ve polis ekipleri 200 yakın kişinin ifadesine başvurmuş, küçük kızın tırnaklarındaki ve ipteki doku örnekleri Kriminal Laboratuvarına yollanmıştı. Elde edilen sonuçlarla karşılaştırılmak amacıyla Akşehir’den ve çeşitli yerlerden 100’e yakın kişiden kan örneği alınmaya başlandı. Alınan örneklerle elde edilen sonuçların karşılaştırılmasının yapılacağı öğrenildi.

Konya’nın Akşehir ilçesinde 21 Aralık 2012 tarihinde özel ders aldığı etüt merkezinden çıkan Hatice Çiftçi'den uzun süre haber alamayan ailesi, durumu güvenlik güçlerine bildirmişti. Yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Hatice Çiftçi'nin cesedi, 4 gün sonra akşam saatlerinde bir kişi tarafından Akşehir’e Atakent beldesi Akyer mevkisinde bir tarlada iple boğularak öldürülmüş halde bulunmuştu.