Samsun'da 14 yaşındaki kızı hamile bıraktığı iddiasıyla tutuklanan 64 yaşındaki şahsın yargılanmasına başlandı.

Olay, Eylül-Aralık 2012 tarihlerinde meydana geldi. İddiaya göre, 64 yaşındaki M.N.T., 2012 yaz ayında aracıyla gezerken ablasıyla Çiftlik Mahallesi'nde yürüyen 14 yaşındaki G.K. ve ablasını gidecekleri yere götürerek tanıştılar. Yaşlı adamın daha sonra harçlık verip görüştüğü G.K.'yı aracıyla Samsun-Ankara karayolunda bir piknik alanına götürüp burada birkaç kez araç içinde cinsel ilişkiye girdiği iddia edildi. İlişki sonucu hamile kalan G.K.'nın olayı haber alan yakını olduğu iddia edilen S.F.A.(44) adlı şahsın ve kızın ablası G.K.(21) ise, M.N.T. ile temasa geçip olayı polise bildirmesi halinde tutuklanacağını söyleyip kendisine şantaj yaparak 15 bin lira para istedikleri iddia edildi.

Olayın aile fertlerinin duyması sonucu M.N.T. ve S.F.A. gözaltına alındı. Tutuklanan M.N.T, küçük çocuğa cinsel istismar suçundan, S.F.A. ve abla G.K. hakkında ise şantaj suçundan Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Yargılanmasına başlanılan M.N.T., G.Y.'nin üniversite öğrencisi ve yaşının 18'den büyük olduğunu söyleyerek kendisini elle taciz edince ilişkiye girdiğini ileri sürdü. Kızın hamile olduğunu tanıştıktan 4 ay sonra öğrendiğini belirten yaşlı adam, "Bu olay ortaya çıkınca G.Y.'nin ablası beni aradı. Halasının oğlu olduğunu söylediği S.F.A.'ya 15 bin lira para vermemi söyledi. Yoksa beni polise şikayet edeceklerinin tehdidinde bulundu. Üzerimdeki 400 lira parayı da aldılar. Beni her aradıklarında bir miktar para veriyordum. Bana şantaj yapan kızın ablası G.K. ve S.F.A.'dan şikayetçiyim" dedi.

Duruşmada ifade veren cinsel istismar mağduru G.K., "Ablam ile Çitlik'te gezerken M.N.T. ile karışlaştık. Bizi aracıyla eve bıraktı. ‘Bir problem olduğunu beni arayın’ dedi. Ara sıra bana harçlık verirdi. Benimle zorla ilişkiye girdi. Tehdit etti. Hamile olduğum ortaya çıkınca şikayetçi olduk ve çocuğu aldırdık. S.F.A., ablamı M.N.T.'den para istemesi konusunda tehdit etti ve para istemezse olayı herkese anlatacağın söyledi. Ablamın sanıktan para istemesi S.F.A.'nın zorlamasıdır. Sanık benimle ilişkiye girerken herhangi cebir ve şiddet uygulamamıştır. Sanık daha sonra beni okuldan eve benim isteğimle alıp götürdü. Ben ilişkiye girmek için değil, sanığın beni eve götürmesi için arıyordum. Ben sanığı hem beni eve bırakması hem de acıkınca bana bir şeyler alıyordu o yüzden ilişkiden sonra telefonla aramayı sürdürdüm. Bana yemek alıyordu ve bazen de para veriyordu" diye konuştu.

Sanık avukatı Ata Giritli ise, "Huzurda da görüldüğü gibi mağdurenin ruh sağlığı bozulmamıştır. Görünüş itibarıyla mağdurenin yaşı büyük gözükmektedir. Buna ilişkin inceleme yapılması gerekir. Çünkü mağdure görünüş itibarıyla 18 yaşından büyük gözükmektedir. Her ne kadar dosyada müvekkilim suçlu gözükse de G.K.'nın birden fazla birlikte olmaya rıza gösterdiği göz önüne alındığında ve görüş olarak 18'den büyük gösterdiğinden müvekkilim suç işleme kastı yoktur. Bun nedenle tahliyesini gerekirse adli kontrol tedbiri uygulanmasını talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Savcı toplanan deliler doğrultusunda suç vasfında değişme olma ihtimali ve sanığın 5 aydır tutuklu bulunmasını göz önünde bulundurarak M.N.T.'nin tutuksuz olarak yargılanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti tutuklu sanık M.N.T.'nin tutukluluk talibinin reddine karar vererek duruşmaya katılmayan sanık G.K. ile S.F.A.'nın zorla getirilmesi konusunda müzekkere yazılarak duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.