15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde yaşananların yeni görüntüleri ortaya çıktı.
15 Temmuz Cuma akşamı Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde yaşananlar olayların yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde saat 22.00 gibi 7 tank ve zırhlı araçla İstanbul Emniyet Müdürlüğü teslim almaya gelen darbecilerin önüne ilk olarak vatandaşların çıktığı görülüyor. Kameraların kaydettiği görüntülerde vatandaşların araçları ile darbecileri önce sıkıştırdığı ardından aşağıya inerek önleri kestiği ve darbeci askerlere tepki gösterdiği görüldü. Bu sırada ise yoldan geçen otobüslerin de yolları kapattığı görüldü.

VATANDAŞLAR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNE AKIN ETTİ
Vatan Caddesi’nde bunlar yaşanırken darbecilerin geldiğini haber alan emniyet ekiplerinin de İstanbul Emniyet Müdürlüğü makamına giden yolu kendi polis otomobilleri ile kapattığı görülüyor. Tam bu sırada ise Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanlara çıkan vatandaşlar ise emniyet müdürlüğüne akın etti. Kısa sürede emniyet müdürlüğü vatandaşlar tarafından sarılırken darbeci askerler vatandaşın engeli ile karşılaşınca içeriye giremedi.
Tankta bulunan bazı askerler polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyet Müdürlüğü önüne toplanan kalabalık sabah saatlerine kadar emniyet müdürlüğü önünden ayrılmadı.

EMNİYET MÜDÜRÜ MUSTAFA ÇALIŞKAN DARBECİLERİ UYARDI
Aynı gece İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, telsizi dinleyen darbeci askerlere anonslarla uyarıda bulundu. Önce polislere, “Bunlar bizim kardeşimiz. Bunları yönlendirenler haricinde hepsi evlerine gidecek. Bunun dışında Türk polisine Türk vatandaşına devletin vergisiyle alınan kurşunu atanlar hesap verecek” dedi.
Ardından darbecilere anons geçen Çalışan, “Bakın şu anda benim yanımda komutanlar var. Onları gördüğünüzde yıldızından tir tir titreyeceğiniz komutanlar var. Bunları da bilmenizi istiyorum. Rütbesi ne olursa olsun kandırılmış olan kardeşlerime sesleniyorum. Sakın ha bakın herkes çekilir hesabı siz verirsiniz” diye konuştu.
(İHA)