Afyonkarahisar’a bağlı Karahisar ilçesinde, traktör çalıştığı sırada motor kayışına sağ elini kaptıran 1,5 yaşındaki Ahmet Çetiner’in kopan üç parmağı, ambulans helikopterle sevk edildiği Alanya'da özel bir hastanede dikildi.

Olay, Karahisar’da meydana geldi. 1,5 yaşındaki Ahmet, babası Gürcan Çetiner’e ait traktör çalıştığı sırada sağ elini motor kayışına kaptırdı. Küçük çocuğun kopan parmakları buz dolu bir poşete konularak Dinar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından hastanede mikrocerrahi uzmanı bulunmaması nedeniyle çevre il ve ilçelerdeki mikrocerrahi uzmanları araştırıldı.

AMELİYAT SEKİZ SAAT SÜRDÜ

Kan kaybeden ve kritik olan altı saatin dolmasına yakın Ahmet Çetiner’in ambulans helikopterle Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevki kararlaştırıldı. Ambulans helikopterle Alanya’ya getirilen Ahmet, Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Yrd.Doç.Dr. Mehmet Şükrü Şahin ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Yaklaşık 8 saat süren başarılı operasyonun ardından Ahmet Çetiner, bir süre yoğun bakım servisinde gözetim altında tutulmasının ardından normal servise alındı.

BAŞARILI BİR OPERASYON OLDU

Operasyonu gerçekleştiren Yrd.Doç.Dr.Mehmet Şükrü Şahin, 1,5 yaşındaki hastanın Afyonkarahisar'da sağ elinin üç parmağını traktörün motor kayışına kaptırdığını belirterek şöyle konuştu: "Ambulans helikopter bize getirildi. 8 saat süren bir operasyondu. Hasta küçük olduğu için operasyonda haliyle zor oldu. Şu an genel bir sıkıntısı yok ancak, bu tür olaylarda hastanın 6 saat içinde bu tür merkezlere götürülmesi gerekir. Bize de bu saatin sonlarına doğru geldi. Yapılan operasyon başarılı oldu.”

DOKTORLARDAN ALLAH RAZI OLSUN

Anne Sevilay Çetiner de, ekmek yaptığı sırada oğlunun traktörün yanına gittiğini ve elini traktörün kayışına kaptırdığını söyleyerek, "Önce sağlık ocağına ardından Dinar Devlet Hastanesi’ne gittik. Buradan helikopterle Alanya’ya gönderdiler. Doktorlarımızdan Allah razı olsun oğlumun hayatını kurtardılar” dedi.