Antalya’da dün akşam sokakta yaralı halde bulunan ve hastaneye kaldırılmak istenirken yaşamını yitiren 15 yaşındaki lise birinci sınıf öğrencisi Tanbay Yahşi’nin cenazesi yarın toprağa verilecek. Tanbay’ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için emniyet çalışmaya devam ediyor.

Konyaaltı ilçesi Pınarbaşı Mahallesi 704 sokakta dün akşam yağmurlu havada yerde bir kişinin yattığını görenler polise haber verdi. Yaralı olduğu belirlenen Konyaaltı Lisesi birinci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Tanbay Yahşi, ambulansta hayatını kaybetti. Lise öğrencisinin cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Bugün otopsi için vücudundan numuneler alınan lise öğrencisi Yahşi’nin ilk belirlemelere göre aldığı bir darbe sonucu kafasını kaldırım taşına vurduğu ve beyin kanaması geçirmesi sonucu yaşamını yitirdiği ileri sürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatan Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri olaya karıştığı iddia edilen bir otomobil sürücüsünü gözaltına aldı. İsmi açıklanmayan sürücü polise verdiği ifadede Yahşi'ye çarpmadığını, onu yaralı halde gördüğünü ve hastaneye getirdiği bilgisini verdiği açıklandı.

Eşinden ayrı yaşayan baba Salih Yahşi ise oğlunun ölüm raporunu aldıktan sonra gözyaşlarını tutamadı. Oğlunun olayıyla ilgili bir kişin gözaltına alındığını ifade eden baba Yahşi, olayın aydınlatılmasını istedi.

Acı haberin ardından anne Serpil Çınar ise fenalık geçirdi. Tanbay Yahşi’nin mahalleden arkadaşları ise morg önünde büyük üzüntü yaşadı.

Tanbay Yahşi’nin cenazesinin yarın morgtan alınarak, Adana’da toprağa verileceği belirtildi.