Sakarya Nehrine serinlemek için giren 16 yaşındaki Yunus Emre Gümüşalan, nehirde kayboldu. Sakarya Nehrine giren çocuktan geriye ayakkabıları ve ayak izleri kaldı. Olay yerine gelen annesi Filiz Gümüşalan, kendini Sakarya Nehrine atmaya kalktı.

Olay, Sakarya’nın Erenler İlçesi Küpçüler Mahallesinden geçen Sakarya Nehri kıyısında meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte nehir kenarında dolaşan Yunus Emre Gümüşalan, tüm uyarılara rağmen nehire girdi. Nehire girdikten bir süre sonra çırpınmaya başlayan Gümüşalan’ı kurtarmak için arkadaşları yardım etmeye kalktı ancak başarılı olamadı. Yunus Emre Gümüşalan’ın arkasında ağaca astığı pantolonu, tişörtü ve ayakkabıları kaldı.

Arkadaşları durumu ailelerine bildirmeleri üzerine, aileler polis ve 112’ye haber verdi. Yunus Emre Gümüşalan’ın Yunus Emre Çok Programlı Lisesi birinci sınıf öğrencisi olduğu öğrenilirken, çocuğun anne ve babası olaydan yaklaşık bir saat sonra geldi. Anne Filiz Gümüşalan çığlıklarla kendini Sakarya Nehrine atmaya çalışırken çevresindekiler acılı kadını zor tuttu. Baba İbrahim Gümüşalan da eşini ve yanındaki diğer çocuklarını sakinleştirmeye çalıştı. 112 ekiplerinin sakinleştirici iğne yapma isteğini ve verilen suyu kabul etmeyen acılı kadın, “Benim oğlum gitmiş su mu içeceğim” diye tepki gösterdi.

Olayın üzerinden iki saat geçmesine rağmen arama kurtarma ekiplerinin gelmemesi çevredeki vatandaşların tepkisini çekti. Acılı ailenin Sakarya Nehri kenarındaki bekleyişi sürüyor.