Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sabah saatlerinde Ereğli Devlet Hastanesi’ne gelen 17 yaşındaki kız, acilde muayene olduktan sonra hastane tuvaletinde dünyaya getirdiği bebeğini çöpe attı. Talihsiz bebek hastanedeki temizlik işçileri tarafından bulunup tedavi altına alındı.

Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Davutlar köyünde yaşayan 17 yaşındaki B.Y., sabah erken saatlerde kabızlık ve karın ağrısı şikayeti ile Ereğli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne geldi. Burada ilk muayenesi yapılan B.Y., müşahede odasına alındı. Bu sırada sancıları tutan B.Y. hastanenin acil tuvaletine giderek doğum yaptı. Bir süre sonra tuvaleti temizlemek için gelen temizlik görevlisi, çöpte bir bebek olduğunu fark edip doktorlara ve hastane polisine haber verdi. 17 yaşındaki B.Y. ise hastanenin başka bir servisine muayene olmak için gittiği sırada yakalandı.

17 yaşındaki B.Y. polise verdiği ifadesinde bebeğin kendisinin olduğunu, 7 aylık iken hamile olduğunu öğrendiğini, hastaneye doğum için değil midesindeki ağrılar nedeniyle geldiğini, bebeğin ise Çaylıoğlu beldesinde esnaflık yapan ve köylere servis yapan 28 yaşındaki G.E.’den olduğunu söyledi. Genç kız Ereğli Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi’nde, bebeği ise yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Genç kızın sabah saatlerinde acil servisi müracaat ettiğini, ilk muayenesinin ardından müşahede altına alındığını belirten Ereğli Devlet Hastanesi yöneticisi Opr. Dr. Muharrem Erdem, “Hastamız müşahede iken kadınlar tuvaletinde doğumu gerçekleştiriyor ve bebeğini oraya bırakıyor. Daha sonra acil servisten ayrılıp, hastanemizin diğer bölümünde hasta tekrar bulunarak kadın doğum servisine yönlendiriliyor. Yatışı yapılıp sağlığı açısından gerekli tıbbi müdahaleler yapılıyor. Şu anda anne hastanemizde yatmakta. Durumu stabil seyretmekte. Bebeğinde yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam etmekte. Bebek 2 kilo 900 gram ve 50 santim olarak dünyaya geliyor. Bebekte şu anda sağlıklı bir durumda. Hem anneyi, hem bebeği uzman arkadaşlarımız muayene ettiler. Tedavilerine devam edilmektedir” dedi.

B.Y.’nin ifadesi doğrultusunda Çaylıoğlu beldesinde esnaflık yapan evli ve iki çocuk babası G.E., Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen G.E., savcılık talimatıyla ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Savcılığın olayla ilgili soruşturması devam ediyor.