Çorum’un Osmancık ilçesinde geçtiğimiz yıl düzenlenen operasyonda 187 kilo 104 gram eroinle yakalanan TIR sürücüsü hakim karşısına çıktı.

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan hakim karşısına çıkan sanık Halis G. ifadesiyle şaşırttı. 187 kilo eroini İran’dan kaçak yollarla Türkiye’ye getirdiğini belirten Halis G., daha sonra TIR’a özel olarak zulaladığı eroini satmak için İstanbul’a gitmek için yola çıktığını söyledi. Hakimin “Bu eroini İstanbul’da kime satacaktın?” sorusu üzerine Halis G., “Herhangi bir müşteri yoktu. İstanbul’a gitseydim müşteri bulup satacaktım” dedi.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında bir istihbaratı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Doğu illerinden İstanbul’a yüklü miktarda uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisi üzerine çalışma başlatmıştı. Yapılan çalışmalar sonunda takibe alınan Halis G. yönetimindeki boş TIR, Osmancık ilçesi girişinde durdurmuştu. TIR’da yapılan aramada rüzgarlık kısmına özel olarak zulalanmış 7 çuval içerisine 359 paket halinde 187 kilo 104 eroin maddesi ele geçirilirken, sürücü gözaltına alınmıştı. Halis G., sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.