Konya’da bir sanayi sitesinde çalışan Nijerya uyruklu 2 kişi, kaldıkları dairede banyoda yakıp yatak odasına koydukları borusuz sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.
Olay, merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi Mesaj Caddesi Kaşıkçı Sitesi İğdeli Apartmanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir sanayi sitesinde çalışan Nijerya uyruklu Chekwube Nworah (27) ile Nowah Oliver, iş yerinden vardiyadan dönen ve birlikte kaldıkları Nijeryalı arkadaşları tarafından evde hareketsiz bir şekilde bulundu. Haber verilmesi üzerine olay yerine sevk edilen sağlık görevlilerinin yaptığı kontrollerde Nijerya uyruklu şahısların hayatlarını kaybettiği belirlendi. Şahısların ilk belirlemelere göre sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri saptandı. Polisin ve savcının yaptığı incelemelerde şahısların borusu olmayan kömür sobasını banyoda yaktıktan sonra yattıkları odaya koydukları tespit edildi.
Öte yandan, Nijerya uyruklu şahısların kaldığı binada doğalgaz bulunduğu ancak şahısların kaldığı dairede soba kullanıldığı öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)