Uzun zamandır söz konusu olan KDV oranlarının aşağıya çekilmesi için çalışma nihayet sona erdi. Gelir İdaresi Başkanlığı'nda odalar, sektör temsilcileriyle yapılan çalıştayda lüks kategorisine girmeyen ürünlerde KDV'nin kaldırılması en dikkat çeken taleplerden birisi oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, KDV'nin kaldırılması talebi üzerine yapmış olduğu açıklamada çok ses getireceğini belirtmişti. Gelir İdaresi Başkanlığı'nda odalar, sektör temsilcileriyle yapılan çalıştayda; peynir, süt, yağ, et, yumurta, hijyenik ped, bebek maması gibi daha birçok temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinde KDV'nin kaldırılması talebi dikkat çekti.

Yapılan talep üzerine KDV indirimi ve kaldırılmasına ilişkin süreçler hızlandırıldı. Bu hedef doğrultusunda ise öncelik %18’lik olan KDV’nin düşürülmesi ve temel ihtiyac ürünlerinde vergilerin kaldırılması oldu.

Sabah gazetesinde yayınlanan bir habere göre gıda, eğitim sağlık gibi temel ihtiyac olarak görülen ürünlerin KDV oranları düzenlenerek etiket fiyatlarında düşüş sağlanması hedefler arasında yer alıyor. Tarladan çıkan meyve ve sebzelerin perakendeye satışında meydana gelen dengesizliğin ortadan kaldırılması da hedefler arasında yer alıyor.

Elektrik, su doğal gaz gibi temel ihtiyaçlar için de KDV indirimi İsteniyor

Günümüzdeki uygulama ise tarladan çıkışda %1 KDV oranına sahip olan ürünler, perakende satış esnasında ise %8 KDV oranına ulaşıyor. Bu dengesizlik sonucunda ise sektör temsilcileri elektrik, su doğal gaz gibi temel ihtiyaçlar için de KDV indirmi talep ediyor.

Kaynak: https://piyasaguncel.com/bir-cok-urunde-kdv-dusuyor-bazilarinda-ise-tamamen-kaldirilacak_7337.html