Paralel yapı iddialarına ilişkin “casusluk” soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkan iki polis adliyeye gelerek teslim oldu.
Paralel yapı iddialarına ilişkin yürütülen “casusluk” soruşturmasında savcının itirazı üzerine 17 polis hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkan şüphelilerden Mehmet Kılıç ve Hidayet Kemal teslim olmuştu. İki şüpheli ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı. Hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli polislerden Mücahit Gökoğlu ve Faruk Kıvrak da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelerek teslim oldu. Adliye önünde açıklama yapan iki polis yaptıkları açıklamada hukuksuz bir şey yapmadıklarını iddia ettiler.
Adliye önünde açıklama yapan avukat Ömer Turanlı ise 8 günlük gözaltı süresinde müvekkillerine yönelik kötü muamele uygulandığını iddia etti. Turanlı, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve sıralı amirler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Turanlı başta Twitter üzerinden olmak üzere sosyal medyada müvekkillerine yönelik yapılan hakaretlere ilişkin de suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
(İHA)