Samsun'da, İl Milli Emlak Müdürlüğü'ne yönelik yapılan operasyon kapsamında 2 yıl önce tutuklanan Milli Emlak Müdürü A.Ö., yargılandığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Hazine'ye ait taşınmazların kiralanması, tahsis ve ihale hakkındaki uygulamalarla ilgili yürütülmekte olan soruşturma kapsamında 2 yıl önce operasyon düzenledi. Operasyonda, dönemin Milli Emlak Müdürü A.Ö., tutuklandı. Milli Emlak Müdürü ile birlikte aralarında iş adamları ve belediye çalışanlarının da bulunduğu tutuksuz bulunan 22 kişinin yargılanmasına Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Bugün görülen davanın 24. duruşmasında sanık avukatları bilirkişi raporlarına itiraz ederek, yeniden bilirkişi raporunun alınmasını talep ettiler.

Mahkeme heyeti delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve tutuklu sanık A.Ö.'nün 2 yıldır tutuklu bulunması ile dosya kapsamını göz önünde bulundurarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.