Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde hayvansever kadın, eşiyle beraber 200 köpeğe bakıyor.
Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde ev hanımı Eda Menzilci Kuru gönüllü olarak Belediye barınağına bırakılan köpeklere bakıyor. Eczacılık yapan eşi Mehmet Kuru ile her gün kendi pişirdiği ve ayrıca lokantalardan aldığı artık yemekleri köpeklere veriyor. Çevre halktan ve belediye işçilerinden gelen tepkilere karşı hayvanları beslemeye devam eden aile, olumsuz hava ve kış şartlarına dayanamayacak haldeki barınağın tekrar gözden geçirilmesi ve yeni bir barınak yapılmasını istiyor.
Şebinkarahisar halkının bilinçlendirilmesi ve belediyenin konu ile ilgili daha duyarlı olmasını isteyen Eda Menzilci Kuru, “Ben burada gönüllü olarak hayvanları günlük olarak besliyorum. Beslemelerini, hasta olanların tedavilerini, parazit ilaçlarını yapıyorum. Burada belediyemizin yapması gereken her şeyi yapmaya çalışıyorum. 30 Mart yerel seçimlerinden sonra köpekler kendi kaderlerine terk edildiler. Köpekler toplu halde 60 km uzağa götürüldü, biz tekrar geri getirttik. Barınak derme çatma yapılmış. Yağmur yağdığı zaman her taraftan su akıyor. Tente ile etrafı kapatılmış ama hayvanlar üşüyor. Burası çok soğuk bir iklim dağın yamacından sürekli rüzgar esiyor. Hayvanların bir sürü sıkıntıları var. Kulübeleri yok, suları yok. Beslenmeleri eksik, tedavileri yok ama her şeyden önemlisi kısırlaştırmaları yok. Bulduğumuz yavru köpekleri buraya getiriyoruz ama hastalık var. Onu önleyemiyoruz. Buraya gelen köpek ölüyor. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor" dedi.
Uyuşturucu iğneleri kullanma yetkisinin sadece veteriner hekimlerde olması gerektiğine de vurgu yapan Kuru "Ama nedense ben uyuşturucu iğne atan silahları zabıtanın veya temizlik işçisinin elinde görüyorum. Onların kesinlikle uyuşturucu silah kullanma yetkisi yok. Tabi bunu halk bilmiyor. Bilmediği için de çok doğal geliyor. Barınağın olduğu bölgede 60 – 70 köpeğe bakıyorum. Çöplük tarafında ise 100- 150 tane köpek var. Yemek ihtiyacını lokantada artan yemekleri alıyoruz. Mama desteği veriyoruz. Ayrıca ben kendim yemek yapıyorum çünkü artıklar yetmiyor. Eşim eczacı ben çalışmıyorum. Biz kendi ailemizin boğazından kesip bu hayvanlara veriyoruz. Onlar burada açken vicdanen rahatsız oluyorum” ifadelerini kullandı.
(İHA)