Aydın'ın Didim ilçesinde 5 ayrı yağma, yaralama, tehdit, hakaret, ruhsatsız silah bulundurma, silahlı suç örgütü kurma, İl Özel İdare ile İcra Müdürlüğü ihalelerine fesat karıştırmak suçlarından, 200 yıl hapis cezası istenen ve çete lideri olduğu öne sürülen A.Ö. ile kardeşi K.Ö., 8 ay sonra tahliye edildi.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, çete lideri ile kardeşinin avukatlığını yapan Ufuk Mansuroğlu, esnaf olan müvekkili ile yanında çalışanların bir örgüt gibi gösterilmeye çalışıldığını, dosyada hiçbir şikayetçinin bulunmadığını ve kamunun zarara uğratılmadığını belirterek, tahliye talebinde bulundu. Duruşmaya yarım saat ara veren mahkeme heyeti, 18 ayrı suçtan toplam 200 yıl hapis cezası istenen A.Ö.ile K.Ö.'nün tahliyesine karar verdi. Yapılan son duruşmaya, eski 'Gol Kralı' Tanju Çolak da katıldı ve duruşmayı seyirci olarak izledi.

İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zafer Kılınç'ın talimatı ile Didim'de 8 ay önce operasyon yapılmıştı. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı operasyonda, adliyeye çıkarılan A.Ö., kardeşi K.Ö. ile birlikte toplam 9 kişi tutuklanmıştı.

Savcı, 5 ayrı yağma, yaralama, tehdit, hakaret, ruhsatsız silah bulundurma, silahlı suç örgütü kurma, İl Özel İdare ile İcra Müdürlüğü ihalelerine fesat karıştırmak suçundan, A.Ö ve kardeşi hakkında 200 yıl hapis cezası istendi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, çete lideri olduğu iddia edilen A.Ö. ile kardeşi K.Ö., 5 ayrı yağma, yaralama, tehdit, hakaret, ruhsatsız silah bulundurma, silahlı suç örgütü kurma, İl Özel İdare ile İcra Müdürlüğü ihalelerine fesat karıştırmak suçundan 200 yıl hapis cezaları istendi. Dava sürerken çeteye üye oldukları iddia edilen 7 kişi tahliye edildi. Özel yetkili mahkemelerin kapatılması üzerine, Söke Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davada, A.Ö. ile kardeşi K.Ö.'yü savunan Avukat Ufuk Mansuroğlu, "Esnaf olan müvekkillerim ile yanında çalışanları bir örgüt gibi gösterilmeye çalışıldı. Dosyada hiçbir şikayetçi bulunmuyor. Ayrıca, iddia edildiği gibi kamu zarara uğratılmadı. 8 aydır tutuklu bulunan müvekkillerimin tahliyelerini talep ediyorum" dedi.

A.Ö. ile K.Ö.'nün avukatı Ufuk Mansuroğlu'nun savunmasından sonra, duruşmaya yarım saat ara veren mahkeme heyeti, 18 ayrı suçtan toplam 200 yıl hapis cezası istenen A.Ö. ile K.Ö.'nün tahliyesine karar verdi. Bu karardan sonra davada tutuklu sanık kalmadı. Yapılan son duruşmaya eski gol kralı Tanju Çolak da katılarak, duruşmayı seyirci olarak izledi. Çolak, davaya neden katıldığı konusundaki soruları yanıtsız bıraktı.