İzmir’de piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 100 bin lira olan 70 kilo bonzai ve 2 kilo esrar maddesi ele geçirildi. 2’si baba oğul olmak üzere 3 şüpheli yakalanırken, Türkiye’de 2016 yılı içerisinde tek seferde ilk defa bu kadar yüksek miktarda bonzai ele geçirildiği öğrenildi.
İzmir Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, H.Ç. (60) ve T.Ç. (34) isimli şahısların uyuşturucu madde ticareti yaptıklarını, uyuşturucu maddeleri İzmir’in üç ilçesinde farklı adreslerde bulundurduklarını ve ellerindeki yüklü miktardaki uyuşturucu maddeleri piyasaya sürmeye hazırladıklarını tespit etti. Narkotik ekiplerinin yaptığı istihbari, analiz ve saha çalışmaları sonucunda H.Ç. ve T.Ç. şahısların baba oğul oldukları belirlendi. Ekipler, elde ettikleri bilgiler doğrultusunda geçtiğimiz cuma günü 3 farklı adreste gerekli güvenlik önlemi alıp çalışma başlattı. H.Ç. isimli şahıs Kemalpaşa ilçesi Armutlu beldesinde görülerek polis ekiplerince takibe alındı. H.Ç., bir çiftlik evine girerken polis ekiplerince yakalandı. Mahkemeden alınan arama kararı ile çiftlikte yapılan aramalarda 32 poşette 70 kilo bonzai ve 2 kilo esrar maddesi ele geçirildi. Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu satışını birlikte yaptıkları H.Ç.’nin oğlu T.Ç.’yi de aynı beldede bulunan iş yerinde yakaladı. Zanlılara yardım ettiği ileri sürülen M.G.İ. (23) de yakalanarak gözaltına alındı. 3 şüpheli, sorgulanmak üzere Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi.
Ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 2 milyon 100 bin lira olduğu belirtildi. Türkiye genelinde 2016 yılı içerisinde tek seferde en büyük bonzai yakalaması gerçekleştirildiği bildirildi.
(İHA)