Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda Konya’da 21’i asker olmak üzere 56 kişi, Şanlıurfa Viranşehir’de ise 32 polis gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması kapsamında örgüte finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine katılan kişileri tespit ettikten sonra harekete geçti. Çalışmaların tamamlanmasının ardından polis, şafak vaktiyle birlikte farklı adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlar kapsamında, FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 21’i asker 56 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görevli 2 binbaşı, 1 yarbay, 1 yüzbaşı, 1 üsteğmen ve 16 astsubayın bulunduğu öğrenildi. Şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

VİRANŞEHİR’DE 32 POLİS GÖZALTINA ALINDI
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan 32 polis gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında komiser ve komiser yardımcılarının da bulunduğu ileri sürüldü.
Öte yandan Viranşehir Kaymakamlığı görevini yürüten Huzeyfe Citer de 20 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PYD soruşturması kapsamında Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınmış, bir gün sonra da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
(İHA)