İzmir’in Menderes ilçesinde, 24 saat içerisinde birbirlerine 500 metre uzaklık bulunan 2 süpermarketten toplam 3 bin 240 lira ve 2 cep telefonu gasp eden şüpheli yakalandı.
Olay, çeçtiğimiz Pazartesi günü saat 21.30 sıralarında, Ortaca Mahallesinde bulunan bir süper markette meydana geldi. N.Ç. isimli market çalışanı gün sonu paralarını sayıp kasaya koyduğu sırada, içeri giren kar maskeli şahıs, elindeki tabancayı doğrultup paralarını vermesini istedi. Silahı görünce şoke olan kasiyer, elindeki bin 90 lirayı soyguncuya verdi. Parayı alan soyguncu kaçtı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, süper market içerisindeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyip çalışma başlattı.

500 METRE İLERİDEKI DİĞER MARKETİ DE SOYDU
Bir önceki soygundan 24 saat geçmeden yine aynı mahallede ikinci bir soygun ihbarı geldi. İlk soyulan süpermarketin 500 metre ilerinde bulunan bir başka süper markete, Salı günü saat 21.30 sıralarında başında şapka, yüzünde ise ameliyat maskesi ile giren kimliği belirsiz şahıs, elindeki tabancayı çalışanlara doğrulttu. Çalışanlar, silahlı soyguncudan korkup kasada bulunan 2 bin 150 lirayı verdi. Para ile yetinmeyen azılı soyguncu, çalışanların 2 cep telefonunu da gasp etti. Parayı ve cep telefonlarını alan kimliği belirsiz şahıs, kayıplara karıştı.

JANDARMA KISA SÜREDE YAKALADI
24 sat içerinde aynı bölgede 2 soygun üzerine, İzmir İl Jandarma Komutanlığı’nca özel bir ekip kuruldu. Yapılan teknik ve istihbari çalışmalar neticesinde 2 soygunu da gerçekleştiren kişinin E.Ö. (39) isimli şahıs olduğu tespit edildi. Jandarma ekipleri E.Ö.’yü kıskıvrak yakalandı. Zanlının üstünden ve yakalandığı yerde; bir adet kuru sıkı tabanca, 170 adet kuru sıkı tabancaya ait fişek, bir adet ruhsatsız tek kırma kısa namlulu tüfek, 3 bin 340 lira, ikinci soygunda çalışanlardan gasp ettiği 2 cep telefonu ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheli E.Ö.’nün jandarmadaki işlemlerinden sonra adliyeye sevkedileceği bildirildi.
(İHA)