İstanbul merkezli 25 Aralık'taki soruşturmayla ilgili her türlü haber, röportaj eleştiri ve yayımlara, soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konuldu.

25 Aralık’taki soruşturma kapsamında isimleri geçen iş adamları Abdullah Tivnikli ve Mustafa Topbaş'ın avukatı, yazılı, görsel ve internet medyasında müvekkillerinin masumiyetini ihlal eden, soruşturmanın gizliliğini ihlal eden ve adil yargılanma ilkesini ihlal eden yayınlara sınırlama getirilmesini ve yayınların bu dosya kapsamıyla yasaklanmasını talep etti. Avukatların talebini inceleyen İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi soruşturmaya ilişkin yayın yasağı konulmasına karar verdi.

Mahkeme, soruşturma dosyasıyla ilgili olarak yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü haber, röportaj, eleştiri ve dosyanın içerikleri ile alakalı (yalnızca haber niteliği taşıyanlar dışında) olarak soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağının konulmasına karar verdi.

Mahkeme, kararın bir örneğinin Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Telekominikasyon Daire Başkanlığına (TİB) gönderilmesine, ayrıca bu kararın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü aracılığıyla yazılı basın kurumlarına da ulaştırılmasına hükmetti.